Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'den Birgün'e sert tepki: Haberi yalanladı!

TAKİP ET

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, BirGün'ün "Gökçeada koyları ihaleye çıkarıldı: 'Yap-işlet-devret' modeliyle kiralanıyor" başlıklı haberinin yalan olduğunu açıkladı. Çetin, "Gizli Liman bölgesi doğal sit alanı. Çevre kirliliğini azaltmak ve ekosistemi korumak için proje hazırladık. Şirketlere kiralanması sözkonusu değil" dedi.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Gizli Liman bölgesindeki 50 bin metrekarelik alanının 'Yap-İşlet-Devret' modeliyle kiralanacağı yönündeki haberleri yalanladı.

BirGün'ün "Gökçeada koyları ihaleye çıkarıldı: ‘Yap-işlet-devret’ modeliyle kiralanıyor" başlıklı haberine tepki gösteren Çetin, sözkonusu bölgenin Doğal Sit Alanı olduğunu belirtti.

Çetin, bölgenin doğal sit olması münasebetiyle projenin Çanakkale Tabiyat Varlıkları Koruma Komisyonunca onaylı proje olduğunu ifade etti.

Çetin, "Köyün gençleri kaçak bir şekilde 5 tane çay bahçesi yapmış. Altyapıları yok ve kirlilik yaratıyorlar. 3 yıldır uğraşıyoruz. Ekosistemi korumak ve çevre kirliliğini azaltmak için proje yaptı. Altyapı dahil olmak üzere çevre düzenlemesi yapılacak ve 10 yıllığına muhtarlığa vereceğiz. Kaçak yapılan çay bahçelerini yasallaştıracağız" dedi.

Ünal Çetin, haberde yer alan " 4 İYİ Partili, 2 AKP’li, 2 CHP’li ve 1 bağımsız meclis üyesi bulunuyor" bilgisini yanlış olduğunu, Gökçeada Belediye Meclisi'nde bağımsız üye bulunmadığını söyledi.

"TEKZİP ULAŞACAKTIR"
Çetin, sosyal medya hesabından da "Özgürlükler adına duruş sergilediğinizi bildiğimiz birgün gazetesi, öncelikle habere ilişkin, şahsımın görüş verme özgürlüğümü elimden alarak, görüşüm alınmadan haber yapmışsınız. Habere ilişkin bir çok husus yanlıştır. Konuya ilişkin tekzip gazetenize ulaşacaktır" paylaşımında bulundu.

ünal çetin birgün gökçeada gökçeada belediyesi