Göç İzleme Derneği'nin arkasından PKK çıktı, çok sayıda kişi tutuklandı

TAKİP ET

Göç İzleme Derneği'nin (GÖÇİZDER) arkasından PKK çıktı. "Kaçakların ve mültecilerin haklarını savunuyoruz" bahanesine sığınan GÖÇİZDER'e yapılan terör operasyonunda gözaltına alınan 22 kişiden 16'sı tutuklandı.

BERAT TEMİZ / AYKIRI

Sığınmacı sorunu ve göç hareketleri gündemdeki yerini korurken, "Kaçakların ve mültecilerin haklarını savunuyoruz" bahanesiyle faaliyet gösteren GÖÇİZDER'in arkasından terör örgütü PKK çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında GÖÇİZDER'e geçtiğimiz hafta operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyon sonucu haklarında gözaltı kararı bulunan 28 şüpheliden 22'sini yakalandı.

Emniyet'e götürülen 22 kişi hakkında yeni bir gelişme yaşandı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 22 kişiden 16'sı tutuklandı. 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AB VE BM'DEN 338 BİN DOLAR FON ALMIŞLAR
GÖÇİZDER'in Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'den aldığı 338 bin dolar fonu terör örgütü PKK propagandasına yönelik yayınlar hazırlamak ve seminer düzenlemek için kullandığı tespit edildi.

göç izleme derneği göç pkk göçizder fon avrupa birliği