Glenn Close, Oscar tarihine geçti

TAKİP ET

Oscar Ödüllerinde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülüne aday olan Glenn Close, 8 kez aday olup hiç kazanamamasıyla tarihe geçti.

Bu yıl 93. kez sahiplerini bulan Akademi Ödülleri'nde; En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne aday olan Glenn Close, ödülünü Minari yıldızı Yuh-Jung Youn'a kaybetti. Böylece Close, hiç ödül almadan Oscar'a en çok aday gösterilen kadın oyuncu olarak tarihe geçti.

ESKİ ADAYLIKLARI
Close, Hillbilly Elegy'yle aday gösterilmeden önce The World According to Garp'la 1983'te, The Big Chill'le 1984'te, The Natural'la 1985'te, Öldüren Cazibe'yle (Fatal Attraction) 1988'de, Tehlikeli İlişkiler'le (Dangerous Liaisons) 1989'da, Hizmetkar Albert Nobbs'la (Albert Nobbs) 2012'de ve The Wife'la 2019'da aday gösterilmişti.

AMY ADAMS TAKİPTE
Ödülü asla kazanamayıp en çok aday gösterilen oyuncular sıralamasında Close'u, 6 Oscar adaylığıyla Amy Adams takip ediyor. Adams halihazırda her ikisi de yaşamları süresince Oscar'a 6 kez aday gösterilen fakat hiç ödül kazanamayan Thelma Ritter ve Deborah Kerr'le başa baş durumda.

oscar ödül amerika glenn close