Geride İki Sayfa Mektup Bırakan Yarbay İntihar Etti

TAKİP ET

Ankara MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görev yapan Muhabere Yarbay Gökhan Ünyeli (42) evinde bıraktığı iki sayfalık notun ardından yaşadığı semtin ormanlık alanında beylik tabancasıyla intihar etmiş halde bulundu.

Yarbay Gökhan Ünyeli'nin 12 yıl önce ankesörlü telefondan yapılan cevapsız arama üzerinden hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında açığa alınma kararının kendisine bildirilmesinden sonra intihar ettiği anlaşıldı.

Sözlerine silah arkadaşlarına teşekür ederek mektubuna başlayan Gökhan Yarbay henüz 14 yaşında dini grupların hedefinde olamaya alışkın olduklarını ancak toplum tarafından topyekün dışlanmaya, TSK'ya duyulan nefrete alışık olmadıklarını yazdı. Askeri casusluk, ergenekon, balyoz davalarıyla başlayan Türk Silihlı Kuvvetlerine yönelik ötekileştirme ve nefret kampanyasının 15 temmuz menfur darbe girişimiyle farklı bir boyut kazanarak "bu gidişle yargılanmayan kimsenin kalmayacağını" dedi.

Subay ve Astsubayların İçinde Bulunduğu Durum

"Artık subay ve astsubaylık, doğrudan emekli olunamayan meslekler haline geldi. İnanması güç; ancak subaylarda resen ayırma ve kadrosuzluk, astsubaylarda ise yaş haddinden istisnasız olarak kapı önüne konuluyorsunuz ve emekli olabilmek için 10-19 yıl maaşsız ve sağlık güvencesiz beklemeniz gerekir. Sen, mesai mefhumu gözetmeden ülkemizin huzur ve güvenliği için gece gündüz, yaz kış demeden, hayatını hiçe sayarak her türlü tehlikeye karşı mücadele et, ancak emekliliğini hak edemeden TSK ile ilişiğin kesilsin."

Türk Milletinin Kendi Evlatlarına Sahip Çıkması Dileğiyle

“İnandığım ve bildiğim tek gerçek, Türk Milletinin ve kültürünün yüksek karakteridir. FETÖ ve PKK başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne kasteden tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Hemşericiliğin, tarikatçılığın ve hizipçiliğin olmadığı, sadece Türk vatandaşı olmanın aidiyet duygusu için yeterli olduğu bir ülke hayal ediyorum. Türk Milletinin, kendi evlâtları olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tekrar sahip çıkması dileğiyle. Elveda.”

Memleketinde Toprağa Verildi

Mektupta ayrıca genç askerlere de “her hareketlerini kayıt altına almaları ve telefonlarına gelen cevapsız çağrılarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmaları gerektiği” tavsiyesinde bulunuldu. Gökhan Ünyeli'nin cenazesi memleketi Çanakkale’de toprağa verildi.