Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ücretsiz Müze Kart için gençlerden istediği şartlar dikkat çekti

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri "Müzekart GNS" dağıtacaklarını açıklamıştı. Kart başvurusu sırasında istenen 2 şart dikkat çekti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 18-25 yaş aralığındaki tüm gençlere müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilecekleri Müzekart vermeye başladı.

Kart başvurularının başlamasının ardından bu kartı almak için gençlere iki şart koşulduğu görüldü. Sözkonusu şartlar ise sosyal medyada gündem oldu.

Gençlerden sosyal medya takibi ile gönüllü faaliyetlere katılım talebinde bulunan Bakanlık, gelen tepkiler sonrası söz konusu şartları birer tavsiyeye dönüştürdü.

DİKKAT ÇEKEN 2 ŞART

Başvuru ekranında yer alan ve karşılarında birer kutucuk bulunan o talepler şu şekildeydi: 

-'Gelecekteki etkinlik ve hediyelerden haberdar olmak için 'Genç Ne Sever'i Twitter ve Instagram üzerinden takip ettim.'     

- 'Tarafıma hediye edilecek Müzekart GNS karşılığında 1 Temmuz-1 Ekim tarihleri arasında haftada en az 5 saat gönüllülük ve spor faaliyetlerine katılmayı kabul ve taahhüt ediyorum.'

TEPKİLERİN ARDINDAN ŞARTLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Bakanlık, gelen tepkilerin ardından sözkonusu şartları değiştirdi. Sitedeki "Katılım taahhütü", "tavsiyeye" olarak değiştirildi.

Müze Kart Gençlik ve Spor Bakanlığı