Gaznelilerin nasıl yıkıldığını anlatan tarih hocası sosyal medyada gündem oldu

TAKİP ET

Benim Hocam isimli YouTube kanalında Tarih dersi anlatan Ramazan Yetgin'in, ilk Türk İslam devletlerinden olan Gaznelilerin nasıl yıkıldığını anlattığı anlar sosyal medyada gündeme oturdu.

Ramazan Yetgin isimli tarih hocası, Benim Hocam isimli YouTube kanalında yayınlanan "KPSS Tarih İlk Türk İslam Devletleri" başlıklı videoda anlattıklarıyla gündemde.

Twitter'da "Baskancokfevri" isimli kullancının paylaştığı kısa videoda, Gazneliler devletinin neden yıkıldığını anlatan Yetgin'in verdiği kısa örnek gündeme oturdu. Yetgin, şöyle konuştu:
"Hindistan'ı kısım kısım, parça parça aldı. Burada bir sürü ırk var. Bu ırklar senin ülkene girerse yakın bir zamanda hem onlara vatandaşlık verirsin hem de orduya alırsın. Etnik kültürel açıdan güzel ama ileride çok büyük sıkıntılar yaşanacak.

Mesela ordunun içerisinde örgütlenmeler olacak. Peştunlar diyecek ki "Biz bunlara karşı...", Gurlular diyecek ki "Biz de bunlara karşı..." isyanlar çıkmaya başlayacak. En sonunda Gurlular, Hüsrev Melik diye bir Gazneli hükümdarını esir alacaklar ve 1187 yılında Gazneliler devletine son verecekler.

Gaznelilerin yıkılması birçok etnik unsurun ülkenin içerisine girmesiyle oldu. Acaba ben size hangi ülkeyi anlattım? Türkiye Cumhuriyeti değil ha, Gaznelileri anlattım."

VİDEONUN TAMAMI:
 

gazneliler tarih ramazan yetgin etnik asker vatandaşlık