Gaziray'ın bazı istasyonlarındaki bağlantı yollarının tamamlanmaması vatandaşlara zor anlar yaşattı

TAKİP ET

Gaziantep'in ulaşım sorununu büyük ölçüde rahatlatması beklenen Gaziray'ın bazı istasyonlarındaki bağlantı yollarının tamamlanmadığı ortaya çıktı. Kalyon stadyumuna gitmek isteyen taraftarlar kendilerini tepelerin arasında buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapıp ilk seferine bizzat katıldığı Gaziray'da bazı istasyonlardaki bağlantı yollarının tamamlanmadığı anlaşıldı.

Kalyon Stadyumu'na gitmek isteyen yüzlerce vatandaş Gaziray'daki bu sorundan dolayı oldukça zor anlar yaşadı.

Yürüyerek stada ulaşmaya çalışan vatandaşlar, kendilerini bir anda tepelerin arasında buldu.

AÇILIŞI ERDOĞAN YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep'e giderek Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le beraber açılışını gerçekleştirdiği Gaziray hizmete başladı.

Binlerce vatandaşın katılım gösterdiği törende ilk sefer Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

ERDOĞAN'IN GAZİRAY'LA İLGİLİ SÖZLERİ

Sürüşün ardından İstasyon Meydanı'nda coşkulu kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziray'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buraya Gaziray'la geldik. Gaziray'ın yer altından geçen 5 km'lik üzerini belediyemiz spor ve süs havuzlarıyla düzenledi. Bu güzel parkın da hayırlı olmasını diliyorum. Az önce Gaziray'la gelirken ses yok, gürültü yok, uzun yolu yavrularımızla katettik. Yeni projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

YILBAŞINA KADAR ÜCRETSİZ OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini dinleyen kalabalığa bir de müjde verdi. Erdoğan, açılışını yaptıkları Gaziray'ın yılbaşına kadar ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi.

5 OSB'Yİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının desteğiyle 2017'de başlatılan "Gaziray Banliyö Projesi", yaklaşık 300 binden fazla işçinin çalıştığı 5 OSB ile küçük sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak.

UZUNLUĞU 25.5 KİLOMETRE

Gaziantep kent merkezi ile iki sanayi bölgesini birbirine bağlayarak şehir içi trafiğine nefes aldıracak proje kapsamında 25.5 kilometre güzergâhta 2 adet hızlı tren hattı ve 2 adet banliyö hattı olmak üzere 4 hatlı elektrikli ve sinyalli demiryolu hattı yapıldı.

16 ADET İSTASYON VAR

16 adet istasyon, toplam uzunluğu 5.5 km olan 2 adet aç-kapa tünel, 1 adet köprü, 12 adet alt / üst geçit ve 26 adet menfez inşa edildi.
Günlük 358 bin yolcu kullanabilecek

16 istasyonla hizmet verecek Gaziray günlük 358 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

gaziray gaziantep kalyon stadı yürüyen insanlar