Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özaydın: "İlahiyatçılarla ekonomiye el atmak istiyorum, paranız olmasa namaz bile kılamayız"

TAKİP ET

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, üniversitenin İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde öğrencilere, 'Paranız olmazsa namaz bile kılamayız' dedi. Rektör Özaydın'a, Gaziantep Üniversitesi akademisyenleri ve mezun olan öğrenciler tepki gösterdi. 

GAÜN Mavera Kongre Merkezi'nde, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “Bir tane ilahiyatçı bulamadım. ‘Faiz haramdırdan' öteye gidemedik. Gerçekçi olacağız. Herkes iş arayacak. Niçin? İhtiyacınız var. Ekonominin gereği bu. Para olmadan olmaz ki.  Paranız yoksa namaz bile kılamayız” şeklinde konuşma yaptı. 

Özaydın’ın konuşmasına öğrencilerden, akademisyenlerden ve mezun olan öğrencilerin ailelerinden tepki gelmesine rağmen Özaydın konuşmasına ara vermedi. 

“İLAHİYATÇILARLA EKONOMİYE EL ATMAK İSTİYORUM”
Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre; konuşmasının devamında, batı medeniyetinin bittiğini de savunan Rektör Özaydın “Batı medeniyeti bitmiştir, bitmek üzeredir. Bu anlamda tarihin sonuna gelinmiştir. İlahiyatçılarla ekonomiye el atmak istiyorum” dedi. 

Konuşması devam ettiği esnada gelen tepkilere aldırış etmeyen Özaydın, İlahiyat mezunu öğrenciler için piyasaya girmeye, alım-satım işi yapmaya yönlendirerek kendi alanlarını değersizleştirdiğini belirtti. 

Özaydın, “Bizde ruhbanlık sınıfı yok. Sınıflı toplum değiliz. Bence, iş kadını olsanız, iş erkeği olsanız çok daha iyi olur. Teklif ediyorum size. İş kadını, iş erkeği olalım. Alalım, satalım. İlla kendinizi dini anlatmaya adamayın” dedi. 

“KANADA’YI ÖRNEK ALACAK HALİMİZ YOK”
Öte yandan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin Zoom üzerinden gerçekleştirdiği 'Mülteciler Günü‘ etkinliğinde de “Bizim Kanada'yı, şurayı burayı örnek alacak halimiz yok. Biz zaten başka bir bakış, yani insani bakış açısına sahibiz” demişti.
Özaydın, aynı etkinlikte ise “Medine'den beslenmeyen bir medeniyete medeniyet denir mi? Sizi davet ediyorum artık şu Batılı kafa yapısından, Batılı düşünce tarzından vazgeçin. Sizlerin Medine merkezli bir düşünme tarzına evrilmenizi istiyorum” şeklinde konuşmuştu. 

“SURİYELİLERE İL KURALIM”
Üniversitenin 'Mülteciler Günü ‘ etkinliğinde skandal açıklamalar yapan Özaydın, Kilis'in yanında Suriyeliler için bir il kurma önerisiyle “2012 – 2013'lerde. Biz belki 81-82 ilimizi kurup orayı benim açımdan yaptığım gibi yöneticisin, kaymakamını, valisini, emniyet müdürünü ,doktorunu belki de Kilis'in yanında bir yer kurup oradan yönetip Türkiye'ye göndermek istemiyorum.” dedi.

rektör gaziantep gaziantep üniversitesi ilahiyat ilahiyatçılar ekonomi para namaz paranız olmasa namaz bile kılamayız