Gaziantep'te Suriyelilerin yaraladığı diş teknisyeni konuştu: "Ameliyat olacağım"

TAKİP ET

Gaziantep'te Suriyeli bir sığınmacının, Türk esnafın kolunu et satırıyla kopardığı iddia edilmişti. Kenti karıştıran olayın ardından yaralanan diş teknisyeni Hamit Yıldız, açıklama yaptı. Yıldız, "10 - 15 kişi sallama bıçaklarla geldiler. Eczanenin camını kırıp içeri girdiler. Elimizi kolumuzu parçaladılar" dedi.

Gaziantep'te suriyeli bir sığınmacının, park kavgası yaşadığı bir türk esnafın et satırıyla kolunu kopardığı iddia edilmişti.

Kenti karıştıran olayın ardından Gaziantep Valiliği, "Diş teknisyeni olan bir vatandaş, kimlikleri tespit edilen Suriye uyruklu 3 şüpheli tarafından kesici alet ile sağ el kısmından hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır" açıklaması yapmıştı.

"PARMAĞIMDA SİNİR KAYBI VAR, AMELİYAT OLACAĞIM"

Suriyelilerin yaraladığı diş teknisyeni Hamit Yıldız, Odatv'ye açıklamalarda bulundu. Çarşamba günü ameliyat olacağını söyleyen Hamit Yıldız "Parmağımda sinir kaybı var. Çarşamba günü ameliyat olacağım. Bir de bilek tarafında bir sıkıntımız var. Çok şükür sadece elimizi parçaladılar başka bir şey yok yani" dedi.

Saldırıyı ucuz atlattığını belirten Hamit Yıldız olayın nasıl gerçekleştiğini paylaştı:  

"Buraya park etmeyin' dedik 'burası poliklinik hastalarımız oluyor' diye uyardık. Öğleden sonra geldi yine park etti. Uyardım 'tamam' dediler, içeri girdim sonra ben. Bu sefer iki kişi oldular yeniden beni çağırdılar. 'Ne istiyorsun sen' diye çıkıştılar. Sonra kavga çıktı o bana vurdu ben ona vurdum, kaçtılar. 5 dakika sürdü, sürmedi 10 - 15 kişi sallama bıçaklarla geldiler. Yan eczaneye gittim ben hastalara çalışanlara bir şey olmasın diye. Sonra eczanenin camını kırıp içeri girdiler. Elimizi kolumuzu parçaladılar."

DÖRDÜ YAKALANDI

Saldırganların 4'ünün tespit edilip yakalandığını açıklayan Hamit Yıldız "Polisler de sağ olsun olayın üzerindeler. 4'ü yakalanmış geri kalanını çözmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Daha önce de benzer bir kaç sorun yaşandığını söyleyen Hamit Yıldız "Aynı binaya taşınmışlar zaten, kliniğin üst tarafındaki binanın tamamı Suriyeli. Oradakiler devamlı sorun yaşıyor bunlarla. Herkes rahatsız bir kaç kez de şikayette bulunduk ama sesimizi duyuramadık" iddiasıyla sözlerine son verdi. 

Gaziantep'de Türk eczacıyla suriyeli sığınmacı arasında yaşandığı iddia edilen olaylar kenti karıştırdı

BATUHAN ÇOLAK'TAN SERT TEPKİ

Gazeteci Batuhan Çolak, olayın ardından "Kolu kopmamış, basit yaralama" diyerek hedef alan paylaşımlara tepki gösterdi.

Çolak, şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep'te Suriyeli grubun saldırısına uğrayan sağlık teknisyeni Odatv'ye konuştu: -Sallama ve bıçaklarla 10-15 kişi bir anda geldi. Elimizi, kolumuzu parçaladılar. -Elimde sinir kaybı var, ameliyat olacağım. Bazı vatan hainleri bizim yalan söylediğimizi ileri sürüyordu.

Bunların hiçbiri medya organı bile değil. Göç, sığınmacı ve kaçak konusunda haber yaparsa saldıran çöp siteler. Reklam ajansı adı altında Bakanlıktan para alıyorlar. Medyascope'un yerli versiyonları. İhanet sürecinin ortakları bunlar."

Gaziantep Suriyeli diş teknisyeni