Gaziantep'te neler oluyor! Askeri alan el değiştirdi, ağaç katliamı başladı

TAKİP ET

Gaziantep B. Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arazisindeki ormanlık alanların imara açılacağını yalanlamasının üzerinden 1 hafta geçmeden iş makineleri kışlaya girdi. Şahinbey Belediye Meclis üyesi Hasan Şencan, iş makinelerinin ağaçları kestiği görüntüleri paylaştı.

AHMET KUT / AYKIRI

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkan Erdoğan’ın talimatıyla Gaziantep’te Medeniyet Şehri Projesi kapsamında 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın taşınması gündeme gelmişti. Kışlanın taşınmasıyla beraber “Medeniyet Şehri Projesi” ile ormanlık alanların imara açılacağı iddialarının büyük yankı uyandırmasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, iddiaları yalanlamıştı.

'İMARA AÇILACAK' İDDİALARINI YALANLAMIŞTI
Şahin, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında ağaçlara zarar gelmeyeceğini, ormanlık alana millet bahçesi yapılacağını belirtmiş ve imara açılacak alanlar için çıkan iddiaları “Bir vatandaş itiraz etse 'bilmiyor' derim ama bunu yapanlar eğitimlerini alıp, yönetimlerde bulunan ve işi bilen adamlar. İmarı nereye açtığımızı da bilmiyorlar. Bu durumu halkımızın takdiri ve vicdanına bırakıyorum. Bu şehir hepimizin” diyerek yalanlamıştı.

İTİRAZ ETME SÜRESİNİN BİTMESİ BEKLENMEDİ
Askeri kışlanın taşınmasıyla kışla arazisinin belediyeye geçmesinin ardından imara açılma ve itiraz etme süresinin bitmesi beklenmeden kesime başlanması dikkat çekti.

Gaziantep Şahinbey Belediyesinin CHP’li Grup Başkanvekili Hasan Şencan, Twitter hesabından 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında imara açılma ve itiraz etme süresinin bitmeden iş makinelerinin kesim çalışmasına başladığını belirtti. İş makinelerinin ağaçları kestiği görüntüleri paylaşan Şencan, ”Halkın gözünün içine baka baka yalan söylemek hangi ahlaki anlayışta var. Yazıklar olsun yazıklar olsun!” ifadesiyle tepki gösterdi. 

Şencan, “Medeniyet Şehri Projesi” nin AKP’nin şehri betonlaştırma hizmeti olduğunu söyledi.

işte o görüntüler:






 

gaziantep kışla fatma şahin askeriye ağaç gaziantep 5. zırhlı tugay komutanlığı millet bahçesi belediye