Gaziantep'deki uyuşturucu operasyonunda yüzlerce kişi tutuklandı!

TAKİP ET

Gaziantep'te iki gün önce başlatılan "Vatan" ismi verilen uyuşturucu operasyonunda tam 253 kişi tutuklandı, 46 kişinin araması sürüyor.

AYKIRI / HABER MERKEZİ

Gazinatep'de 2 gün önce başlatılan "Vatan" ismi verilen uyuşturucu operasyonunda sıcak gelişmeler yaşanıyor.

311 kişi hakkında verilen gözaltı kararı sonrasında 277 kişi yakalanmıştı.

Yakalanan isimlerin sorguları tamamlandıktan sonra hakim karşısına çıkarıldılar. Hakim karşısına çıkarılan 277 kişiden tam 253'ü tutuklanarak cezavine gönderildi.

Gaziantep'teki tutuklama kararları, bir uyuşturucu operasyonunda bugüne kadar yapılan en çok tutuklama sayısı olarak kayıtlara geçti. 

İKTİDAR MEDYASINDAN SÜLEYMAN SOYLU VURGUSU
İktidara yakın haber ajanslarının abonelerine geçtikleri metinlerde Süleyman Soylu vurgusu yapmaları dikkat çekti.

Abonelere gönderilen metinlerde "Uyuşturucu satıcılarına yönelik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 2 bin 124 polisin katıldığı "Vatan" operasyonu düzenlendi" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU
5 aylık teknik ve fiziki takip neticesinde toplamda 311 şüphelinin uyuşturucunun temini ve satışında aktif rol oynadıkları tespit edildi. Gaziantep Emniyet tarafından Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerine yapılan operasyonda 277 kişi gözaltına alındı. 

Emniyetteki işlemleri sona eren şüphelilerden 253'ü çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari durumda olan 34 şüphelinin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

vatan operasyonu süleyman soylu uyuşturucu operasyonu gaziantep