Gaziantep Belediyesinden 120 milyon liralık park ihalesi!

TAKİP ET

Halk, yüksek enflasyon ve işsizlik ile yaşam mücadelesi verirken Gaziantep Belediyesinin fahiş fiyatlı bir ihalesi ortaya çıktı. Gaziantep Belediyesi, park ihalesi için maliyeti 124 milyon lirayı aşan sözleşme yaptı.

Türkiye'de vatandaşlar yüksek enflasyon ve işsizlikle mücadele etmeye çalışırken, belediyelerin ve kamu kurumlarının fahiş harcamaları tepki çekmeye devam ediyor. Son olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 120 milyon lirayı aşan bir ücretle park ihalesi yaptığı ortaya çıktı.

CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 124 milyonu aşan park ihalesine tepki gösterdi. Kalkan, “Vatandaşların köylerine, evlerine gidecek yolları yok. Bu konudaki başvurulara ‘bütçe yatırım programı dahilinde değerlendirilecektir’ cevabı gönderiyorsunuz. İhalelere de tam gaz devam ediyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. 

Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirten Kalkan, kamu kurum ve kuruluşlarına tasarruf tedbirleri konusunda yazı gönderilmesine rağmen Gaziantep Belediyesinin 124 milyon maliyetli otopark ihalesi için “Milyonlarca vatandaşın açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir ortamda, pandemi nedeniyle esnafın siftah yapamadan kepenk kapattığı bir ortamda bu harcamayı kamuoyunun ve yolları yapılmayan vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyorum” dedi. 

İşte Gaziantep Belediyesinin 124 milyon lira maliyet ile satışa çıkarttığı park ihalesi;

antep gaziantep park ihale uğur kalkan