Gaziantep Belediyesi'nden skandal kitap ihalesi: Atatürk düşmanı yüzlerce kitap, 1 tane Nutuk!

TAKİP ET

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 71 bin 720 adet kitap almak için bir ihale duyurusu yaptı. Bu bağlamda,  bir şirket ile anlaşan belediye, Atatürk düşmanlığıyla bilinen Yavuz Bahadıroğlu'nun kitabından 1000, Atatürk'e hakaretten ceza alan Mustafa Armağan'ın kitabından 84 adet sipariş verirken, Atatürk'ün Nutuk kitabından ise bir adet satın aldı. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve tanıtım faaliyetleri kapsamında dağıtılmak ve belediye kütüphanelerinde bulundurulmak üzere 71 bin 720 adet kitap alınmasına karar verdi. 

Kitap ihalesi için EKAP üzerinden 12 Nisan 2021 tarih ve 01314406 ilan numarasıyla duyuru yapıldı.

İhaleyi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Gazikültür Sanat Ürünleri Ticaret ve Turizm Anonim Şirketi, 1 milyon 62 bin 299 lira ile kazandı.

KİTAP LİSTESİ DİKKAT ÇEKTİ
Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, ihalenin kitap listesinde sadece 1 adet Nutuk bulunurken, Atatürk düşmanı Yavuz Bahadıroğlu’nun kitabından 1000, Atatürk’e hakaretten ceza alan Mustafa Armağan’ın kitabından ise 84 adet sipariş verilmiş. Listede yer alan diğer kitapların ise çoğunun dini içerikli olduğu öğrenildi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNDEN TEPKİ 
Gaziantep Şahinbey İlçe Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin CHP'li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, bu duruma “İhale, çok masum görünen bir kitap ihalesi gibi görünüyor olsa da, kitap içeriklerini inceleyince Atatürk'e hakaret edenlerin ödüllendirildiği bir kitap ihalesinin olduğu ortaya çıkacaktır. Listede Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ayrılan sayı sadece iki adet. Bu iki kitabın bir adedi Nutuk, bir adedi de ‘Zabit ve Kumandan ile Hasbihal. Bu eksikliği gidermek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne 10 adet Nutuk hediye edeceğim. Eğer siz her vatandaşımızın başucu kitaplarından birisi olması gereken Nutuk'a 71.720 kitap içinde bir adet yer veriyorsanız, bu listeyi yazanınızdan, ihaleyi onaylayana kadar hepinize yazıklar olsun” diyerek tepki gösterdi.

kitap kütüphane gaziantep ihale atatürk nutuk mustafa armağan