Gazi Üniversitesi'nde, öğrencilerin kurduğu gezici kütüphane Rektörlüğün önüne parçalandı!

TAKİP ET

Gazi Üniversitesi'nde Yeşilçam dramlarını aratmayan bir olay yaşandı. Kitap okuma bilincinin artırılması için "Okuyan Türkiye" sloganıyla öğrenciler tarafından kurulan kitap okuma (gezici kütüphane) otobüsü, rektörlüğün önünde iş makineleriyle parçalandı.

BERAT TEMİZ / ANKARA

Gazi Üniversitesi'nde öğrencilerin kurduğu gezici kütüphane, rektörlük kararıyla parçalandı. 

Kitap Bankosu Topluluğu öğrencileri, kütüphaneye çevirdikleri otobüsle Ankara'da okul okul gezerek ilkokul öğrencilerinde kitap okuma bilincinin artması için etkinlikler düzenliyordu.

Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldır kullanılamayan gezici kütüphane, bakımsızlık nedeniyle çalışmamaya başladı. Öğrencilerin taleplerine geri dönüş yapmayan Rektörlük, otobüsü hurdaya ayırdı.

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ KABUL EDİLMEDİ
Kampüste ya da 30 Ağustos Zafer Parkı, Başkent Millet Bahçesi, Gazi Park gibi uygun bir yere sabitlenmesi ve kullanımına devam edilmesini talep edilen otobüs, Rektörlük binasının yanında, öğrencilerin gözü önünde iş makineleriyle parçalandı. 

"SİZ KAZANDINIZ"
Topluluğun kurucularından Serdar Yetkin yaşananlara sitem etti ve ilk günden beri zorluklarla karşılaştıklarını söyledi:

"İlk günden beri sürekli mobingle, engeller koyarak, en ufak bir desteği dahi lütfedercesine, kamu kaynaklarını değilde kendi malınızı veriyormuş gibi yaptığınız, kendi imkan ve çabalarımızla yaptıklarımıza dahi köstek olduğunuz bu savaşı siz kazandınız.
Her yeni gelene kendimizi, apaçık olan amacımızı anlattığımız, sanki bu ülkenin insanı, genci, üniversitenin öğrencisi değilmişiz, kendimize oda, araba, otobüs istiyormuşuz gibi destek taleplerimizi utana sıkıla bildirdiğimiz bu on yıllık mücadeleyi siz kazandınız."

gazi üniversitesi rektörlük gazi kütüphane gezici kütüphane kitap otobüs