Gazeteci Ali Ekber Ertürk son yolculuğuna uğurlandı

TAKİP ET

Gazeteci Ali Ekber Ertürk için muhabir olarak çalıştığı Sözcü Gazetesi Ankara Bürosu önünde tören düzenlendi. 54 yaşında hayatını kaybeden Ertürk son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Ali Ekber Ertürk, 54 yaşında kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. Ertürk için Sözcü Gazetesi Ankara Bürosu'nun önünde tören düzenlendi. 

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Parlamento Muhabirleri Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın başkan ve üyeleri, çok sayıda milletvekili, siyasetçi ve gazeteci katıldı.

Ertürk'ün ailesine başsağlığı dileklerini ileten Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:
"İki değerli gazeteci konuştu. (Çölaşan ve Ertürk) Hangi görüşte olursa olsun bu iki değerli gazeteciye vicdanı olan herkes saygı duyar. Ali Ekber ile ilgili düşüncelerini ifade ettiler. Bu gibi ortamlarda konuşmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Dik duran, onurlu duran, haberin arkasında duran, her zaman güler yüzlü, adalet peşinde koşan değerli bir gazeteciydi. Muhabir olarak tanıdım, arada bir röportaj yapmak için gelirdi. Düşüncelerimi sorardı, aktarırdım. Gazeteciliğin mesaisi yoktur, farklı bir meslektir. Direnen, halkın haklarını savunan gazetecinin önünde hiçbir engeli kimse tanımaz. Ama dürüst, namuslu gazeteciler, ölüm geldiği zaman yapacakları bir şey yoktur. Şimdi bu noktadayız, onu sonsuzluğa uğurluyoruz"

Ertürk, Mamak'taki Tuzluçayır Cemevi’nde bugün düzenlenecek törenin ardından memleketi Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Avşarcık köyünde toprağa verilecek.

 

ali ekber ertük gazeteci kılıçdaroğlu sözcü