Galatasaraylı Mertens'in ilginç gol sevincinin hikayesi!

TAKİP ET

Galatasaray'ın yeni transferi Dries Mertens'in gol attıktan sonra yaptığı sevincin anlamı merak konusu olmuştu. İşte Mertens'in dikkat çeken gol sevincinin hikayesi...

Galatasaray , 35 yaşındaki Belçikalı yıldız futbolcu Dries Mertens ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı Kırmızılı taraftarları heyecanlandıran transferin ardından Mertens'in gol sevincinin hikayesi merak konusu olmuştu.

2.9 milyon Euro maaş ve 1.1 milyon Euro imza parası ödenen Mertens'in ilginç gol sevincinin hikayesini Galatasaray Medya Sorumlusu Eray Sözen, şöyle anlatıyor:

"Tommaso Starace, Napoli’deki görevine 1977 yılında asistan aşçı olarak başlayan bir kulüp çalışanı. Her sabah Castel Volturno’daki kulüp merkezine gelmek için 150 kilometre yol kateden ve herkesten önce kulübe gelerek her ihtiyacı hazır eden bir efsane.

Napoli’nin en büyük efsanesi Diego Maradona’nın kulüpte bulunduğu yıllardaki en yakın dostlarından olan “Tommy”, ana aşçının hastalandığı bir gün mutfağa geçerek pizza yapıyor: “Bir pizza yaptım ve herkes, hayatında yediği en iyi pizza olduğunu söyledi.”

Tommy, zaman içinde Napoli’de çeşitli görevler alsa da, uzmanlık alanı espresso. Her sabah futbolcular için sabahın erken saatlerinde antrenman kıyafetlerini hazırlayan Tommy’nin yaptığı espresso, herkes tarafından beğenilir…

İtalyan teknik direktör Maurizio Sarri ve Arjantinli forvet Gonzalo Higuain, Napoli’den ayrıldıktan sonra, asla aynı tatta espresso içemediklerinden dolayı duydukları üzüntüyü daha önce dile getirmişlerdi.

Tommaso Starace’nin tek bildiği espresso tarifi değil tabii ki; kulüp içinde birçok oyuncunun sırdaşı, bir geleneğin temsilcisi ve Napoli’deki herkes için bir efsane.

Tommy’nin yakın zamana kadar takımdaki en yakın arkadaşı ise Dries Mertens… “O bir çılgın” diyor Mertens. “O sadece kahve yapmıyor, elinden her şey geliyor. Takım, Serie-A şampiyonu olduğunda buradaydı. Tarihin ta kendisi ve çok da iyi bir insan. Odaya girdiği anda, herkesi daha da mutlu ediyor. Bir sabah ihtiyacınız olan şey bu: Kahve ve onun suratı.”

Dries Mertens, Tommy’nin takım buluşmalarında, kutlamalarda veya taraftarlarla bir arada olduğu zaman dilini dışarı çıkarıp yaptığı dans figürünü fark eden ilk kişi. Bu videoda da çok net bir şekilde Dries Mertens’in hareketlerini görebilirsiniz. Sevincin çıkış noktası da bu"

@futbolmemo Gol Sevincinin Öyküsü #gol #sevinç #öykü #napoli #mertens #ilginçbilgi #takım #eğlenceli #kariyer #futbol #çılgın #tommasostarace #galatasaray #transfermarkt #driesmertens #italy ♬ orijinal ses - Futbolmemo

Mertens Galatasaray futbol spor gol sevinci