Galatasaray, orta saha transferini bitirdi: İstanbul'a geliyor! Gustavo Assunçao kimdir?

TAKİP ET

Transfer sezonunda son saatlere girilirken Galatasaray orta saha transferini bitirmek istiyor. Son gelişmelere göre Sarı kırmızılılar, Portekiz Ligi ekiplerinden Famalicao'da forma giyen Brezilyalı orta saha oyuncusu  Gustavo Assunçao'yu satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladı. 

Transfer sezonunun bitmesine 6 saatten az bir süre kalırken, Galatasaray orta saha transferini bitirmek için yoğun çaba sarf ediyor. 6 numara için transfer yapmak isteyen Sarı Kırmızılılar, Portekiz Ligi ekiplerinden Famalicao'da forma giyen Brezilyalı orta saha oyuncusu  Gustavo Assunçao’yu satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladı. 

BUGÜN İSTANBUL'DA
Oyuncunun bugün saat 16:00’ da İstanbul’a iniş yapması bekleniyor. 
 
YEŞİL IŞIK YAKTI
Oyuncu gün içinde Galatasaray Spor Kulübü resmî Twitter adresini takibe alarak transfere yeşil ışık yakmıştı. 

GUSTAVO ASSUNÇAO KİMDİR?
30 Mart 2000 Sao Paulo doğumlu olan 1.78 boyundaki merkez orta sahaya sağ ayağını kullanıyor. Kulübüyle 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Porto alt yapısında futbola başlayan Gustavo Assunçao 2008'de Atletico Madrid'e transfer oldu.

2019-2020 yılından bu yana Famalicao forması giyen 21 yaşındaki futbolcu 68 karşılaşmaya çıktı.

Gustavo Assunçao, bu sezon 4 maçta forma giyerken; geçen sezon 28 maça çıktı. 1 gol 1 asistlik performans gösterdi.

PİYASA DEĞERİ 7 MİLYON EURO
Porto, Sao Paulo ve Atletico Madrid'in alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra 2019'da bedelsiz olarak Atletico Madrid'den Famalicao'ya transfer olan 20 yaşındaki futbolcu,

Portekiz temsilcisinde kaptanlığa kadar yükseldi. Gustavo Assuncao'nun Transfermarkt'taki piyasa değeri ise 7 milyon Euro...

YOLLAR AYRILABİLİR 
Sarı Kırmızılı ekip gün içinde Hollandalı oyuncu Ryan Babel veya Birleşik Amerikalı sağ bek Deandre Yedlin’den birisi ile yollarını ayırabilir. Bu iki oyuncudan birisi ile yollar ayrılırsa bir bir transferin daha an meselesi olduğu belirtiliyor.

galatasaray transfer futbol spor gustavo gustavo assunçao