Galatasaray, Lider Beşiktaş'ı devirdi

TAKİP ET

Galatasaray Beşiktaş derbisinin galibi sarı kırmızılılar oldu. Beşiktaş karşısında etkili bir oyun sergileyen ev sahibi Galatasaray, liderle arasındaki puan farkını üçe indirirken şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Beşiktaş kalan 2 maçı da kazanırsa şampiyon olma iddiasını sürdürüyor.

Şampiyonluk yolunda en önemli maçlardan biri olarak gösterilen Galatasaray Beşiktaş maçını sarı kırmızılılar etkili bir oyunla kazandı.

3-1 biten maçta Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Babel, Falcao ve Arda Turan kaydetti.

İşte maçtan detaylar:

Maç sonu Galatasaray'dan Beşiktaş'a olay gönderme!


2.DAKİKA TOP AĞLARA GİTTİ ANCAK...

Maçın hemen başında sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Rachid Ghezzaln’ın ceza alanına gönderdiği ortasında Welinton Silva kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi fakat yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor. VAR incelemesi de ofsaytı teyit edince ağlara giden top gol değeri kazanmadı.
 

ESKİ BEŞİKTAŞLI İLK MERMİYİ ATTI

Galatasaray Ryan Babel’in attığı gol ile Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti. Gedson Fernandes’in defansın arkasına attığı uzun pasta Ryan Babel kaleci Ersin Destanoğlu ile karşı karşıya kaldı. Ryan Babel’in ceza sahası içi sol çaprazdan sol ayağıyla topu ağlara gönderirken yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı. Sonrası VAR incelemesi ile gol geçerlilik kazandı.

40’ta Rachid Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda Ryan Donk’un Atiba Hutchinson’ı formasından çekmesi nedeniyle VAR uyarısı geldi ve Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.

42’de Beşiktaş Rachid Ghezzal’ın penaltıdan attığı gol ile Galatasaray karşısında durumu 1-1’e getirdi.

Galatasaray 44’te penaltı kazandı. Gedson Fernandes’in serbest vuruşta ceza sahasına gönderdiği ortada Atiba Hutchinson’ın ikili mücadelede Radamel Falcao’yu düşürmesiyle Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Radamel Falcao skoru
2-1 yaptı.

TERİM DOKUNDU 3 OLDU
77’de Galatasaray, oyuna ikinci yarıda giren Arda Turan’ın golüyle 3-1 yaptı. Valentin Rosier’in kaprtırdığı topta Emre Kılınç kaleci Ersin Destanoğlu’nu çalımlayıp ceza sahası sağ çizgiden topu Arda Turan’a çevirdi. Altıpasta topla buluşan Arda Turan bekletmeden sağ ayağıyla plase vuruşu ile topu ağlara gönderdi.

Maçta skor değişmeyince Galatasara sahadan 3-1 galip ayrıldı.

BEŞİKTAŞ'TA 6 EKSİK
Beşiktaş’ta Galatasaray derbisinde 6 isim görev alamadı. Sakatlıkları nedeniyle sezonu kapatan Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve Hasic ile Kevin N’Koudou, Vincent Aboubakar ve dün çekilen MR’ın da sağ uyluk arka adalesinde ödem tespit edilen Mensah mücadele kadrosunda dahil edilmedi.
 

galatasaray beşiktaş maç özeti galatarasay beşiktaş