Galatasaray'ın yeni transferinden ilk sözler: "Türkçe biliyorum, neden İngilizce soruyorsun"

TAKİP ET

Galatasaray, art arda 5 oyuncuyu transfer ederek hareketli bir gece geçirdi. Transferlerden biri olan Yusuf Demir dün gece İstanbul'a geldi. Demir'in muhabirlerle ilk diyaloğu izleyenleri güldürdü.

Art arda transfer bombaları patlatan Galatasay, Rapid Wien’den 19 yaşındaki Türk asıllı futbolcu Yusuf Demir'i transfer etti. Oyuncu İstanbul'a geldi.

Sarı Kırmızılı ekip genç oyuncu için 10 Milyon Euro isteyen Rapid Wien ile yoğun geçen pazarlık sonunda 6 Milyon Euro’da anlaştı.

İLK SÖZLERİ

Transferini tamamlamak için İstanbul'a gelen Yusuf Demir ile muhabirler arasında güldüren bir diyalog yaşandı. Muhabirlerin kendisine ingilizce soru sorması üzerine Demir, "Türkçe biliyorum, neden İngilizce soruyorsun" dedi.

YABANCI STATÜSÜNDE FORMA GİYECEK
TFF’nin yayınladığı 2022-2023 Futbol Sezonu İlan Edilmesi Gereken Hususlar başlıklı belgeye göre; “A Takım Listesinde yer alacak en az 14 futbolcunun, Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunludur. Bu kuralın ilk olarak yürürlüğe girdiği 15 Haziran 2015 tarihinden önce başka ülke A Milli Futbol Takımlarını tercih etmiş futbolcular açısından Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu şartı aranmaz ” ibaresi yer almaktadır.

Buna göre Yusuf Demir’in Türk pasaportu olsa da 15 Haziran 2015’ten sonra Avusturya milli takımıyla 4 maça çıktığından dolayı yabancı statüsünde sayılacak. 

BARCELONA KARİYERİ

Geçen sezon Barcelona’ya kiralanan genç oyuncu, Xavi yönetiminde çıktığı 9 maçta gol ya da asist başarısı gösteremedi. Sezon sonu 10 Milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanmayan Barcelona, 19 yaşındaki futbolcuyla sezonun ikinci yarısına devam etmedi. 

Barcelona’dan döndüğü günden bu yana Rapid Wien’le 19 maça çıkan Türk asıllı futbolcu, iki gol kaydetti.

Yusuf Demir Galatasaray Türkçe transfer