Galatasaray'dan Elneny hamlesi: İstanbul'a geliyor! Mohamed Elneny kimdir?

TAKİP ET

Süper Lig'de transfer döneminin bitmesine sayılı saatler kala Galatasaray, orta saha mevkisi için çalışmalarına devam ediyor. Gedson Fernandes'in transferinde mutlu sona ulaşamayan Sarı Kırmızılılar, Arsenal'dan Elneny için harekete geçti.

Süper Lig'de şampiyonluk için iddialı olmak isteyen Galatasaray, transferin son saatlerinde harekete geçti. Teknik heyetin raporu üzerine orta sahaya takviye yapmak isteyen Sarı Kırmızılılar, Arsenal forması giyen Mohamed Elneny ve Roma forması giyen Amadou Diawara içinde görüşmeler devam ediyor. 

Elneny ile yıllık 2.2 milyon euro maaş ile anlaşma sağlayan Galatasaray, Arsenal kulübünün kararını bekliyor. Sarı Kırmızılılar oyuncuyu bedelsiz olarak kadrosuna katmak istiyor. Elneny'in yarın İstanbul'da olacağı belirtildi.

Geçen sezon Mikel Arteta ile birlikte tekrar Arsenal as kadrosunda yer alan Elneny, 41 maçta forma giymişti. Ancak, bu sezon yeni transferlerle birlikte sadece 2 maçta 134 dakika süre alan Elneny de ayrılmaya sıcak bakıyor.

Galatasaray'da Elneny dışında  Roma forması giyen Amadou Diawara içinde görüşmeler devam ediyor. Diawara’nın kiralık transferi için ise Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho ile Fatih Terim bizzat telefonda görüştüğü öne sürüldü. Roma tarafı ile anlaşan Galatasaray oyuncuyu ikna etmeye çalışıyor.

Galatasaray’da orta saha için transfer döneminin bitiş saatine kadar resmî açıklamanın gelmesi bekleniyor.

ELNENY KİMDİR?
Mohamed Elneny, 11 Temmuz 1992 doğumlu ön Libero mevkisinde oynayan Mısırlı millî futbolcudur. Elneny, Premier League takımlarından Arsenal'de forma giymektedir.

KULÜP KARİYERİ
El-Ehli: Elneny, futbola 1997 yılında Mısır’ın El-Ehli takımda başladı.

El Mokawloon: 2008 yılında El-Ehli alt yapısından Al Mokawloon takımının alt yapısına transfer oldu. Al Mokawloon takımıyla profesyonel oldu ve 2010-11 sezonunda ilk kez A takım forması giydi.

Basel: 2012-13 sezonunda İsviçre Super League ekiplerinden FC Basel’e 640 bin avro karşılığında transfer oldu ve 3,5 sezon bu takımda oynadı.

Arsenal: 2015-16 sezonunun devre arasında Premier League’a transfer oldu. 14 Ocak 2016 tarihinde 12,5 milyon karşılığında Arsenal’a imza atan Elneniy, 4 sezon boyunca bu takımda forma giydi.

Beşiktaş: 2 Eylül 2019 tarihinde Türkiye Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’a 1 yıllığına kiralık olarak transfer oldu.

Millî takım kariyeri: Mısır millî takımı ile 7 kez U20, 5 kez U23 forması giyen Elneni, bu maçlarda 3 gol attı.

Mısır A takım formasını ilk kez 3 Eylül 2001 tarihinde giyen Elneni, millî takım forması ile 75 maçta 6 gol kaydetti.

elneny galatasaray futbol spor