Galatasaray'dan 'Akman' üçlemesi: Ali Akman transferinde mutlu son

TAKİP ET

Galatasaray, transfer çalışmalarına devam ediyor. Sarı Kırmızılıların eski futbolcusu Ayhan Akman'ın yeğeni Ali Akman'ı satın alma opsiyonlu kiralamak için Eintracht Frankfurt'la anlaştığı belirtildi.

Süper Lig'de yeni sezon öncesi Sergio Oliveira, Haris Seferovic, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş ve Leo Dubois'u kadrosuna katarak iddialı bir sezon geçirmek isteyen Galatasaray, bir transfere daha noktayı koydu.

Transferde hareketli günler geçiren sarı kırmızılılar iddiaya göre Ali Akman'ı kadrosuna kattı.

Hürriyet’ten Ali Naci Küçük’ün haberine göre, Mostafa Mohamed ve Mbaye Diagne ile yollarını ayıran Galatasaray, Seferovic'in ardından Ali Akman'ı da renklerine bağlayarak forvet hattını güçlendirdi.

Ayhan Akman'ın yeğeni için Alman ekibine herhangi bir kiralama ücreti ödenmeyecek ve sözleşmede satın alma opsiyonu bulunacak. Ali Akman transferinde Galatasaray'ın efsane ismi Ayhan Akman'ın payının büyük olduğu belirtildi.

Geçen sezonu Nijmegen'de kiralık geçiren genç oyuncu, kuzenleri Hamza Yiğit ve Efe ile beraber sarı-kırmızılı formayı giyecek.

6 GOL ATTI

Eintracht Frankfurt’un 2 sezon önce Bursaspor’dan ayrılan 21 yaşındaki santraforu bedelsiz olarak kadrosuna katmış ve geçen yıl NEC Nijmegen’e kiralık olarak göndermişti. 

Hollanda Ligi’nde NEC Nijmegen ile 21 kez ilk 11 olmak üzere toplam 32 maçta forma giyen Akman, 6 gol attı.

Galatasaray Ali Akman forvet Ayhan Akman