Galatasaray'da kaptanlardan fedakarlık

TAKİP ET

Koronavirüs salgını nedeniyle gelir elde edemeyen futbol kulüpleri ekonomik zararlarını en aza indirmek için oyunculardan maaşlarında indirime giderek fedakarlık yapmalarını istiyor.

Salgının yaratacağı ekonomik zararı hafifletmek isteyen Galatasaray'da yönetimi memnun edecek gelişmeler yaşandı. Takımda kaptan Selçuk Şahin'den sonra ikinci kaptan Muslera'da salgın nedeniyle maaşında indirim teklifine olumlu geri dönüş yaptı.

Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'ün haberine göre, tüm dünyayı ve kulüpleri olumsuz etkileyen salgın nedeniyle Galatasaray ekonomik tedbirler alarak futbolcularının ücretlerini düşürmek adına harekete geçerken, yıllık kazancı 3 milyon 575 bin Euro olan Muslera, bu olağanüstü süreç nedeniyle ciddi bir fedakarlığa imza attı. Uruguaylı kalecinin yeni düzenleme ile yıllık ücretinin 2.6 milyon Euro olacağı öğrenildi. Muslera’nın bu tavrının da sarı kırmızılı takıma da örnek olması bekleniyor.

KRİTİK TARİH 11 MAYIS
Galatasaray Kulübü de diğer futbolcularına mayıs ayının 2. haftasına kadar süre verdi. Bu konuda aceleci davranmak istemeyen yönetim, sarı kırmızılı takımın Florya’da toplanacağı tarihe kadar tüm oyunculardan yanıtlarını bekliyor. Özellikle önemli bir maliyeti bulunan yabancı oyuncuların Fernando Muslera’nın kararı sonrasında Galatasaray kulübünün talebine olumlu cevap vermesi hedefleniyor. Uruguaylı kalecinin ardından şimdi gözler maliyeti en yüksek isimlerden Radamel Falcao, Sofiane Feghouli ve Younes Belhanda gibi isimlere çevrildi.

galatasaray futbol spor koronavirüs