Galatasaray'da başkan kim olacak, Burak Elmas dönemi resmen bitti, ibra edilmedi

TAKİP ET

Galatasaray'da İdari ve Mali kongre oylaması sonrasında beklendiği gibi Burak Elmas yönetimi idari yönden ibra edilmedi. Elmas, 30 gün içinde seçimli kongre kararı alması gerekiyor. Tüzüğe göre Elmas ve yönetimin bir daha aday olması mümkün değil.

Galatasaray'da tarihi kongre tamamlandı. Burak Elmas ve yönetimi idari yönden ibra edilmedi, mali yönden ise ibra edilen yönetim olağanüstü seçim kararı alması gerekiyor.

30 gün içinde alınması gereken kongre kararını Elmas ve yönetimi açıklayacak. Kararı mahkemeye taşıyıp taşımayacağı merak konusu olan Başkan Elmas ilk açıklamasında kongrenin kararına uyacaklarının mesajını verdi.

Yapılacak olağanüstü başkan seçimli Galatasaray kongresinde Burak Elmas ve yönetiminin tüzüğe göre idari yönten ibra edilemedikleri için bir daha aday olma şansları bulunmuyor.

BURAK ELMAS NE DEDİ
İbra edilmemesinin ardından açıklama yapan Burak Elmas, "Bizler bugüne kadar elimizden geldiğince hizmet etmeye çalıştık. Hemen acilen önümüzdeki hafta tüzüğümün gereği vermiş olduğunuz kararı uygulamaya sokacağız" dedi. 

Mali oylama sonuçları:
Oy: 1385
İbra: 718
İbrasızlık: 638
Çekimser: 29

İdari oylama sonuçları:
Oy: 1383
İbra: 566
İbrasızlık: 801
Çekimser: 16

burak elmas galatasaray başkan seçimi galatasaray