Futbolda en değerli kadrolar belli oldu, Türkiye'den Beşiktaş listede

TAKİP ET

Avrupa'da 2021-2022 sezonunun en değerli kadroları açıklandı. CIES Football Observatory'nin verilerine göre, 1 milyar 280 milyon Euro ile Manchester City zirvede yer aldı. Türkiye'nin en değerli takımı ise 127 milyon Euro ile Beşiktaş oldu. Avrupa kulüpleri ile Türk takımları arasındaki fark ise dikkat çekti.

CIES Football Observatory, 2021-2022 sezonunun kadro değeri en yüksek futbol kulüplerini açıkladı. Avrupa'da kadrosu en değerli 10 kulüp belirlendi. Zirvede 1 milyar 280 milyon euro ile Manchester City yer aldı. Türkiye’den ise Beşiktaş 127 milyon euro ile en değerli kulüp oldu. Avrupa takımları ile Süper Lig kulüpleri arasında büyük fark dikkat çekti.

Milliyet'in haberine göre, CIES Football Observatory’nin 2021-22 sezonunun kadro değerleri araştırmasına göre son Premier Lig Şampiyonu Manchester City, 1 milyar 280 milyon euroluk kadro değeriyle öne çıktı. Bir başka İngiliz ekibi Manchester United da 1 milyar 214 milyon euro ile takipte kaldı. 3. sırada ise 946 milyon euro ile Chelsea geliyor.

Son yıllarda kadrosundan birçok yıldızını kaybeden Barcelona, kadro değerinde ilk 4’te durmaya devam ediyor. Messi ve Griezmann gibi iki yıldızıyla yollarını ayıran Barça, buna karşın CIES’in raporunda 896 milyon euroluk kadrosuyla 4. sırada bulundu.

Kadrosuna Lionel Messi’yi katan ve Neymar ile Mbappe gibi yıldızlara sahip olan PSG ise 808 milyon euroluk değeriyle 8. sırada kaldı. Erling Haaland’ı kadrosunda bulunduran Borussia Dortmund ise 687 milyon euro ile 9. sıraya kadar çıktı. Benzer bir şekilde Antoine Griezmann’lı, Luis Suarez’li ve Joao Felix’li Atletico Madrid de 662 milyon euroyla 10. sıraya yükseldi.

Türkiye’de Süper Lig’de ise Avrupa’ya göre transfer dönemi 1 hafta daha uzun sürdü. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi şampiyonluk adayı kulüpler önemli hamleler yaptı. Bilhassa son şampiyon Beşiktaş; Pjanic, Batshuayi, Alex Teixeira ve Ghezzal gibi yıldızlarla kadrosunu güçlendirdi.

TÜRKİYE'DE BEŞİKTAŞ ZİRVEDE, FENERBAHÇE TAKİPTE
Beşiktaş’ın kadro değeri 127 milyon euro olarak hesaplanıyor. Fenerbahçe ise Mesut Özil gibi bir yıldızın da etkisiyle 114 milyon euro ile ikinci... Bu sezon gençleşme yoluna giden ve Falcao ile yollarını ayıran Galatasaray’ın kadro değeri de 102 milyon euro. Hamsik ve Gervinho gibi yıldızları alan Trabzonspor ise 96.3 milyon euro geliyor.

futbol türkiye avrupa spor kadro en değerli kadro beşiktaş fenerbahçe