Futbolcular için yabancı sınırı uygulayan TFF'den yabancı hakem açıklaması

TAKİP ET

Futbolcular için yabancı sınırı uygulayan TFF'den hakemler hakkında açıklama geldi. Başkan Mehmet Büyükekşi, "İhtiyaç olursa VAR hakemi olarak yabancı hakem getirmeyi düşünüyoruz'' dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni kurullar ile birlikte toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı hakem hakkında açıklama yaptı.

“Hakemlerimizi hiçbir zaman suçlama yoluna gitmeyeceğiz” sözlerini kullanan Mehmet Büyükekşi, yabancı hakem konusu için, “Prensip olarak yabancı hakemleri sadece ihtiyaç olursa VAR hakemi olarak getirmeyi düşünüyoruz. Eğer UEFA’ya üye ülkeler arasında hakem değişimi gibi bir çalışma olursa bu sürece de uyum sağlayabiliriz” dedi.

“Cuma günü Bolu’da hakemlerimizin kampı başlayacak ve burada hakemlerimize psikoteknik analizler yapılacak” açıklamasını yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Hakemlerin performansının detaylı bir şekilde ölçülebilmesi için bazı üniversiteler ile görüşmeler yapıyoruz. Kısa süre içinde anlaşma sağlayacağımızı düşünüyorum” sözlerini kullandı.

KULÜPLER EN FAZLA 14 YABANCIYI TESCİL ETTİREBİLİYOR

TFF'nin aldığı karara göre kulüpler, sözleşmesi devam eden ve yeni sezonda vizesi yapılmamış futbolcular da dahil olmak üzere en fazla 14 yabancı futbolcuyu tescil ettirebilecekler; takımda bulunup, lisansı çıkarılmayan oyuncular da kontenjana dahil olacak.

Ayrıca 14 yabancı futbolcu dışında kulübe tescili devam eden yabancı futbolcular, müsabakalarda oynayamayacağı gibi her bir futbolcu için kulüpler, federasyona 500 bin TL altyapı fon bedeli ödeyecek.

TFF yabancı hakem futbol futbolcu Mehmet Büyükekşi