Futbol Transfer Piyasası 1 Temmuz'da açılmayacak

TAKİP ET

FİFA yaptığı açıklamada Corona Virüsünden dolayı transfer piyasasının 1 Temmuz'da açılmayacağını belirtti.

FİFA’nın yasal direktörü Emillio Garcia Silvero, corona virüsünün global çaptaki etkilerinden dolayı geçtiğimiz yıllarda 1 temmuzda açılan transfer sezonun bu sezon 1 temmuzda açılmayacağını söyledi. Ne zaman açılacağına dair ise tam bir tarih belirtmedi. Bildiğiniz üzere Avrupa’daki tüm futbol ligleri corona virüsünde dolayı şuanda ertelenmiş durumda. Liglerin erken tescil edilmesi konusunda bir çok spekülasyon dönerken, FİFA ve UEFA liglerin kalan maçlarının corona virüsü kontrol altına alındıktan sonra oynanmasından yana.

Belçika Ligi sezonun geri kalanının oynanmayacağını açıkladı ve Club Brugge takımını şampiyon ilan etti. Daha sonrasında UEFA’dan bu konu ile ilgili Belçika Futbol Federasyonu'na ültimatom gitti ve liglerin tescil edilmesini doğru bulmadıklarını kalan maçların oynatılmasından yana olduklarını belirtti.

Önceden İmzalanmış Sözleşmeler 30 Haziran’da Bitecek

FİFA’nın yasal direktörü Emillio Garcia Silvero yaptığı açıklamada FİFA’nın 30 Haziran öncesinden imzalanmış sözleşmeleri uzatamaycağını söyledi. 30 Haziran sonrasında sözleşme süresi dolan futbolcular serbest kalacak ancak transfer sezonu açılmadığı için başka bir kulüp ile sözleşme imzalayamayacağını belirtti.
Emillio Garcia Silvero ayrıca birden fazla transfer döneminin olabileceğini de sözlerine ekledi. Her ligin sezon başlangıç ve bitişlerini dikkate alarak birden fazla transfer döneminin olacağı bir süreç düşünüldüğünü de sözlerine ekledi.

İşte Emillio’nun açıklamları:

"FIFA sözleşmeleri 30 Haziran’ın ötesine uzatamaz. Ancak transfer dönemleri aynı kalmayacak. Oyuncular kaydedilemeyecek. Piyasa 1 Temmuz’da açılmayacak.
Kiralık anlaşma 30 Haziran’da sona erdiği için oyuncu teorik olarak kulübüne geri dönmeli. Ancak biz transfer dönemimi açmayacağız ve listeye kayıt etmeyeceğiz”
Her ligin başlangıcına ve sonuna bağlı olarak belirlenecek bir süreç düşünülüyor “