Fuat Uğur'un İnönü yalanına Ümit Doğan belgelerle yanıt verdi

TAKİP ET

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un İsmet İnönü'ye yönelik yalanlarına Aykiri.com.tr yazarı, tarihçi Ümit Doğan belgeleriyle yanıt verdi.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, sosyal medya hesabından İsmet İnönü'yü hedef aldı. Uğur,  İsmet İnönü döneminde camilerin kiraya verildiğini iddia etti.

Fuat Uğur'un yalanlarına ise Aykiri.com.tr yazarı, tarihçi Ümit Doğan belgelerle yanıt verdi. 

Ümit Doğan, şu ifadeleri kullandı:

"Şimsirgil diyor ki İnönü cami satmış. Bu camilerde fuhuş yapılmış filan. Kaynağı da TBMM zabıtları imiş. Bu zabıtlar konunun TBMM'de konuşulduğunu ispat eder. Konuşulan konunun doğruluğunu ispat etmez. Birinci elden kaynak da değildir. Destekleyen arşiv belgesi var mı? Yok.

Ama bende Menderes döneminde satılan camilerin belgeleri var. Birinci elden kaynak böyle olur. Haydi, şimdi yine bağıra bağıra eleştir DP döneminde cami satılmasını. Derdin gerçekten cami ise tabi. Son olarak, bahsettiğin konuşma 1953'te yapılıyor. Yani DP iktidarından üç yıl sonra. Nereden belli CHP dönemini kast ettiği? Tokat milletvekili DP döneminde camilerin kiralandığı için isyan etmiş olmasın meclis kürsüsünde?"

Ümit Doğan, Fuat Uğur'un yalanına karşılık şu belgeleri de paylaştı:

Ümit Doğan, belgelerin ardından yeni bir paylaştım yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Fuat Uğur'a iletin lütfen.  Fuat, bu devleti kuran 2. adama, İsmet İnönü'ye camileri sattı, genelev yaptı diye iftira attın. Kaynak gösterdiğin Şimsirgil Ahmet'in yalanını ortaya çıkardım ve camilerin esas DP döneminde satıldığına dair belgeleri sana gönderdim. YAYINLAYAMADIN!

Anladık ki, senin derdin camilerin satılması filan değil. Derdin İnönü'ye iftira atmak. İlkeli bir gazeteci olsan, gönderdiğim belgeleri paylaşır, takipçilerinden özür dilerdin. Bunu yapmadın. Ne yaptın? Beni engelledin. Fuat sen kimsin, devleti kuran 2. adama iftira atıyorsun?

Ömrü cephede geçen İnönü'nün aziz hatırasını sizin ağzınıza sakız yaptıracak değiliz. Şimşir Ahmet ve senin ne faydanız dokundu bu millete? Vatan için, toplum ve insanlık için ne yaptınız? Ömür boyu çalışsanız İnönü'nün Lozan'da geçirdiği bir günün hakkını ödeyemezsiniz.

Yoksa sende namusu maaşı kadar olanlardan mısın? Öyle değilsen İnönü paylaşımın için takipçilerinden özür diler ve DP döneminde yıkılan camileri paylaşırsın. Emi Fuat?”

Fuat Uğur İsmet İnönü Ümit Doğan