Fransız Katolik Kilisesi'nde pedofili skandalı: 216 bin istismar mağduru var!

TAKİP ET

Fransız haber ajansı AFP'nin aktardığına göre; Fransız Katolik Kilisesi soruşturmasında 1950-2020 yılları arasında 216 bin pedofili vakası tespit edildi

 Fransız Katolik Kilisesi'nin çocuklara cinsel taciz suçlamaları hakkında 2018'de kurulan bağımsız komisyon, bomba etkisi yaratması beklenen 'sessizlik perdesi' raporunu açıkladı. Fransız haber ajansı AFP'nin aktardığına göre, 1950-2020 yılları arasında 216 bin çocuğun Katolik din adamlarının cinsel tacizine mağruz kaldı.

Raporu hazırlayan komisyonun başkanı Jean Marc Sauve, Katolik hiyerarşisinin en tepesindekilerin çocuklara cinsel taciz konusunda sistemik ihmal ve sessizlik içinde olduğunu ve sorunun hala devam ettiğini belirtti.

Sauve, “Bunun çok ciddi sonuçları var. Cinsel istismara uğrayan kadın ve erkeklerin yaklaşık yüzde 60’ı duygusal veya cinsel yaşamlarında büyük sorunlarla karşılaşıyor” dedi.

Sauve, raporun yayınlanmasından önce yaptığı açıklamalarda Fransa Katolik Kilisesi'nde 1950'den bu yana "binlerce" pedofili bulunduğunu açıklamıştı. Sauve, 2 bin 900 ile 3 bin 200 arası pedofil rahip ya da başka üyeler tespit ettiklerini söylemiş, bunun "minimum tahmin" olduğunu da eklemişti. 


 

kilise fransız katolik kilisesi pedofili istismar çocuk