Fransa'da Burak Yılmaz çılgınlığı! Taraftar Türk vatandaşı olmak istiyor

TAKİP ET

Fransa'da Burak Yılmaz fırtınası devam ediyor. Milli oyuncu Fransa'nın Lille takımında oynadığı futbol ile göz doldururken, Fransız futbolseverleri de kendine hayran bıraktı. Pek çok Lille taraftarı, sosyal medyada yıldız oyuncuyla ilgili enteresan paylaşımlarda bulundu.

ALTUĞ GÖMLEKSİZ / AYKIRI

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille, Türk yıldızları ile şampiyonluğa koşuyor. Takımın gol yükünün büyük çoğunluğunu ise 35’lik golcü Burak Yılmaz çekiyor. Yılmaz, bu sezon 15 gol atarken 5'te asist yaptı. 

Lille takımının RC Lens ile deplasmanda oynadığı maçta, henüz 5. dakikada penaltıdan gol atarak perdeyi erken açan Burak Yılmaz, 40. dakikada uzak mesafeden attığı sert şutla takımını 2-0 öne geçirdi. Lille mücadeleyi, 3-0'lık skorla kazandı.

Sosyal medyada Lille taraftarı, yıldız oyuncu için övgü dolu paylaşımlarda bulunurken pek çok taraftar da yaptıkları paylaşımlarda, “Türk vatandaşlığına nasıl geçebiliriz?” sorusuna yanıt aradı. Bir taraftarın, “Türk kızı ile evlenip Türk vatandaşı olacağım ve adım Mehmet olacak” yorumu ise dikkat çekti.



LİLLE BELEDİYESİNDEN BURAK YILMAZ PAYLAŞIMI
Lille formasıyla harikalar yaratan Burak Yılmaz için bir paylaşım da Lille Belediyesinden geldi. Yapılan paylaşımda Burak'ın bu performansının devam etmesi halinde, şehre heykelinin yapılabileceği söylendi. Lille Belediyesi, "Böyle devam ederse Burak Yılmaz'ın heykelini yapacağız..." ifadeleri kullanıldı.



TARAFTAR TESİSLERDE COŞKUYLA KARŞILAMIŞTI
SC Lens maçı öncesi, takımının gol yükünü taşıyan Burak Yılmaz, Fransız taraftarlar tarafından tesislerin girişinde meşale ve tezahüratlarla karşılanmıştı.
 

LİLLE'İN ŞAMPİYONLUĞUNA SON İKİ MAÇ
Ligde 79 puan ile lider konumda bulunan Lille'in en yakın rakibi, Paris Saint-Germain'le arasında 4 puan fark bulunuyor. Bir maç eksiği bulunan PSG, Avrupa Kupalarına katılmayı hedefleyen zorlu Rennes deplasmanına çıkacak.

Şampiyonluk yolunda kritik bir galibet alan Lille, önümüzdeki hafta evinde, AS Saint-Étienne'yi konuk edecek. Zorlu mücadelenin ardından ligdeki son maçına Angers ile yine evinde oynayacak. 

lille burak yılmaz fransa türk vatandaşı