Fransa'da Macron'a yumurta fırlatıldı

TAKİP ET

Haziran ayında yaptığı bir ziyarette tokatlı saldırıya uğrayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yine saldırıya uğradı. Macron'a ziyarette bulunduğu Lyon kentinde yumurta fırlatıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron göreve geldiği günden bu yana vatandaşların protestolarına ve zaman zaman da saldırılara maruz kalıyor. Kitlesel ve kişisel boyuttaki protestolara, seçimler yaklaştıkça yenileri de ekleniyor. Macron, bu kez Lyon ziyaretinde yumurtalı saldırıya uğradı.

Macron, Lyon şehrinde ziyarette bulunurken kalabalık arasından yumurta fırlatıldı. Görüntülerde çevresinde korumaları olduğu görülen Macron'a, arka taraftan yumurta fırlatıldığı görülüyor. Bir anda neye uğradığı anlayamayan Macron'u, görevliler hızlıca korumaya aldı.

Macron'a yumurta atan şahsın korumalar tarafından gözaltına alındığı görüldü.

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA DA TOKAT ATMIŞLARDI
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz aylarda da Drome bölgesinin Tain-l'Hermitage kasabasını ziyareti sırasında bir kişinin tokatlı saldırısına uğramıştı. Macron'a tokat atan kişinin kimliği açıklanmazken, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Macron'a tokat attığı sırada ülkede monarşi olduğu dönemde Fransız ordularının savaş narası olan "Montjoie Saint Denis" diye bağırdığı aktarılmıştı.

 

fransa macron cumhurbaşkanı yumurta saldırı