Fransa'da kafalarına tavuk maskesi takan grup tavuk restoranını bastı

TAKİP ET

Kendilerine "Hayvansever" diyen bir grup, tavuk maskeleri takarak bir tavuk restoranını bastı. Genellikle düşük gelirli insanların gittiği restoranı tıka basa dolduran eylemci grup "Tavuklar gibi sıkışın, ölün" diye bağırdı.

Fransa'da kendilerine "Hayvansever" diyen eylemci bir grup, kafalarına taktıkları tavuk maskeleriyle, bir tavuk restoranını bastı.

"TAVUKLAR GİBİ SIKIŞIN"

Restoranın camlarına “Tavuklar gibi sıkışın” yazısının yapıştırılmasının yer aldığı görüntülerde aktivistlerin tavuk maskeleriyle yan yana durarak ayakta eylem yapmaları dikkati çekiyor.

Fransız basını, aktivistlerin bu eylemi, endüstriyel tavukların “dar alanda hareketsiz ve gün yüzü görmeden yetiştirilmesine” atıfta bulunmak için yaptıklarını aktardı.

Eylemciler, fast food zincirlerine ve tavukların kötü koşullarda yetiştirilmesine tepki için “tavuklar gibi sıkışın” etiketiyle imza kampanyası başlattı.

Eylemcilerin hedef aldığı restoranın, genellikle düşük gelirli insanların tercih ettiği bir restoran olması da dikkat çeken başka bir konu oldu.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler ilgiyle takip edildi.

İŞTE O ANLAR

fransa tavuk eylem restoran tavuk restoranı