Fransa'da çatışmalar çıktı

TAKİP ET

Fransa'nın başkenti Paris'te sokaklarda hareketli dakikalar yaşandı. Koronavirüs krizi nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanan ülkeler arasında yer alan Fransa'nın başkenti Paris sokaklarında eylemciler ile polis arasında çatışma yaşandı.

Paris'in kuzeyinde protestocu gruplar ile polis arasında çatışma yaşandı. Dünya koronavirüs kriziyle sarsılırken Fransa, ülkedeki gerginlikle de mücadele ediyor. Bu görüntüler Ülkenin başkenti Paris'in kuzeyindeki arka sokaklarda çekildi.

SOKAKTAKİ ARBEDEYİ CEZAYİRLİ GAZETECİ DUYURDU 

Cezayir kökenli Fransız bir gazeteci Taha Bouhafs tarafından çekilen ve sosyal medyada yayılan görüntüler büyük ilgi gördü. Protestocu gruplar sokakta toplanırken silahlı polis kuvvetleri de bölgeye yayıldı.

Taha Bouhafs'ın polis tarafından sert bir şekilde müdahale edildiği görüntüler de ortaya çıktı.

Gazeteci Taha Bouhafs, sosyal medya hesaplarından görüntüleri paylaştı ve şu mesajı yazdı: "Banliyöler yanıyor, tarih tekerrür ediyor, patlama bu sefer gerçekten çok uzak değil, bu haksızlık. Önümüzdeki birkaç gün çok önemli."

Dünya gündemine oturan olaylar, bir polis aracının 30 yaşındaki bir motosikletliye çarparak ağır yaralamasından sonra ortaya çıktı.

Kurbanın ismini vermek istemeyen arkadaşları, polis ile motosikletli arasında meydana gelen olayların Cumartesi gecesi, serbest dolaşım sınırlandırılması sırasında meydana geldiğini ve polisin etnik azınlık topluluklara karşı orantısız güç kullanmasının bir örneği olduğunu iddia etti.

Hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki adamın durumunun kritik olduğu bildirilirken, polis sözcüsü ise yaptığı açıklamada "Polis ve takviye ekipler, taş ve havai fişek fırlatan isyancıların hedefi oldu. Şiddet, Villeneuve-la-Garenne'de başladı ve yakındaki diğer kasaba ve sitelere yayıldı." ifadelerini kullandı.