Fransa'da askerlerden Cumhurbaşkanı Macron'a muhtıra!

TAKİP ET

Fransa'da birçoğu rütbeli olmak üzere 1000'den fazla asker Cumhurbaşkanı Macron'a "Artık ağırdan almaya vakit kalmadı" diyerek muhtıra verdi.

Fransa’da 20 general, 100 subay başta olmak üzere 1000’den fazla asker ülkede kaosun olduğunu belirterek iç savaşı oluşumunu engellemek için Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a mektup ile çağrıda bulundu.

Aşırı sağcı 'Valeurs Actuelles' adlı sitede yayımlanan mektupta hükümete vatanperverliği savunma çağrısı yapılırken Fransa’nın çok sayıda tehdit ile karşı karşıya olduğu iddia edildi. Ayrıca mektupta, "ırkçılık" ve "dekolonizasyon" gibi terimlerle ırkçı bir savaş isteği yer aldı.

"TEHLİKE BÜYÜYOR"
20 generalin ülkede büyüyen kaos olduğunu belirttiği mektupta ordunun yönetime el koyabileceği belirtildi. Mektupta; yetkililerin, polisleri gösterilerde paravan ve günah keçisi olarak kullandıkları ve insanların sadece verilen emirleri yerine getiren polisleri tehdit ettiği aktarılarak "Tehlikeler büyüyor, her geçen gün şiddet artıyor" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan tehlikenin sonlandırılması için yayımlanan mektupta "Artık ağırdan almaya vakit kalmadı, aksi takdirde bu büyüyen kaosu yarın iç savaş sonlandıracak ve sizin sorumlu olacağınız binlerce ölüm meydana gelecek." denildi.

fransa asker ordu macron cumhurbaşkanı