Forbes'in milyarderler listesine giren Türk iş insanları belli oldu!

TAKİP ET

Forbes, milyarderler listesini yayımladı. Milyarder listesinde 2 bin 755 kişi yer alıyor. Bugüne kadarki en kalabalık liste ile milyarder rekoru kırılırken Türk milyarderler de dikkat çekti. 

Forbes’in yayınladığı milyarderler listesinde yer alan milyarderler, servetini bir yıl içerisinde yüzde 60'tan fazla yükselterek 8 trilyon dolardan 13,1 trilyon dolara yükseltti. Listede Türkiye’den Murat Ülker, Erman Ilıcak, Ferit Şahenk ve Semahat Sevim Arsel gibi isimler yer aldı.

Bu seneki milyardeler listesinin ilk 5’i sırasıyla Jeff Bezos (177 Milyar Dolar), Elon Musk (151 Milyar Dolar) Bernard Arnault (150 Milyar Dolar) Bill Gates (124 Milyar Dolar) ve Mark Zuckerberg (97 Milyar Dolar) olurken Eski ABD Başkanı Donald Trump da 4 yıllık başkanlığı boyunca servetinde 1 milyar dolardan fazla yaşanan kayıp nedeniyle Forbes milyarderler listesinde 300 sıra geriye düştü.

EN ZENGİN TÜRK MİLYARDER MURAT ÜLKER OLDU 
Listede Türkiye’den en zengin isim olarak net 6.3 Milyar Dolar servetiyle Murat Ülker kayıtlara geçti. Ülker, geçen yıl Erman Ilıcak'tan geri aldığı birinciliği bu yıl sürdürdü. 2020'ye oranla servetini yüzde 46,5 artıran Ülker, dünyadaki en zenginler sıralamasında ise 421. Sırada.

Türkiye'nin en zenginleri listesinin ikincisi ise 4.4 Milyar Dolarlık servetiyle Erman Ilıcak oldu. Ilıcak, 2020'ye kıyasla servetini yüzde 41.9 artırdı ve dünyadaki sıralaması 655. olarak kayıtlara geçti.

Ferit Şahenk 3 Milyar Dolar net servetiyle üçüncü sırada yer alırken, bu ismi sırasıyla 2.8 Milyar Dolar servetiyle Filiz Şahenk, 2.3 Milyar Dolar servetiyle Semahat Sevim Arsel izledi.

Sezai Bacaksız, Mustafa Rahmi Koç, Nihat Özdemir, Mustafa Küçük, İbrahim Erdemoğlu listeye giren diğer Türk zenginler oldu.

Araştırma sitesi Numbeo ise dünyanın yaşanabilir illerini araştırdı. O iller içine Türkiye'den de bir şehir girdi. Ancak ne İstanbul, ne Ankara, ne de İzmir... Listeye 21. sıradan Bursa girdi.

forbes milyarder türk iş insanı zengin dolar murat ülker şahenk