Financial Times'tan tüyler ürperten analiz

TAKİP ET

İngiltere'nin ünlü yayın organlarından Financial Times yayınladığı bir analizle, dünya genelinde koronavirüs kaynaklı ölümlerin açıklanan rakamlardan yüzde 60 daha fazla olabileceğini belirtti.

Gazete yayınladığı analizi nasıl oluşturduğunu da okuyucuları ile paylaştı.

Buna göre;  Avusturya, Belçika, Danimarka, İngiltere ve Galler, Fransa, İtalya, Hollanda, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre ve 13 şehir/ülkeden oluşan bir kombinasyonun 2015-2019 yıllarının Mart ve Nisan aylarındaki ölüm oranlarını 2020'dekilerle kıyaslandığı belirtildi.

Önceki yıllar baz alınarak ortaya çıkan rakamlarda belirgin artışlar görülür ise bu artışlar "aşırı ölüm" olarak kayda geçti.

Financial Times bu veriler baz alınarak yapılan değerlendirme sonucunda 14 ülkede belirilen resmi ölüm sayısının gerçek rakamın çok altında olduğunu belirtti.

DANİMARKA HARİÇ HEPSİNDE FAZLA ÇIKTI
Danimarka dışında incelenen tüm ülkelerde "aşırı ölümler"in açıklanan Koronavirüs kaynaklı ölüm sayısından daha fazla olduğu görüldü.

GERÇEK RAKAM YÜZDE 60 DAHA FAZLA
Gazete, dünyadaki durumun da bu 14 ülkede olduğu gibi olması durumunda gerçek ölüm oranının 318 bin, yani açıklanan 201 binden neredeyse yüzde 60 daha fazla olabileceğini bildirdi.

aşırı ölüm korkusu aşırı ölümü düşünmek ölümden aşırı korkmak ölümden aşırı korkan birinin aşırı dozdan ölüm fİnancİcal tİmes ÖlÜm raporu analİz