Film festivalleri pandemiye karşı birleşiyor

TAKİP ET

20 film festivalinin bir araya geleceği online film festivali We Are One: A Global Film Festival için hazırlıklara başlandı. Youtube üzerinden ücretsiz olarak yayınlanacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal edilen ve ertelenen festival,müzik,sinema gibi kültür-sanat faaliyetleri sanatseverler için bir araya gelerek “We Are One: A Global Film Festival” (Biz Biriz: Küresel Film Festivali) adında ortak bir festival düzenliyor.




Dünyanın dört bir yanından 20’den fazla film festivalinin hazırlayacağı bu festival, 29 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında YouTube üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. 

 10 gün boyunca YouTube üzerinden gerçekleşecek olan bu festivalde Cannes, Toronto, Sundance, Berlin, Tribeca ve Venedik gibi önemli film festivalleri de dâhil olmak üzere 20 film festivali, çevrimiçi yayın yapacak.

We Are One’da yer alacak 20 film festivali ise şöyle:

Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali, Berlin Film Festivali, BFI Londra Film Festivali, Cannes Film Festivali, Guadalajara Uluslararası Film Festivali, Uluslararası Film Festivali ve Ödülleri Makao (IFFAM), Kudüs Film Festivali, Mumbai Film Festivali (MAMI), Karlovy Vary Uluslararası Film Festival, Locarno Film Festivali, Marakeş Uluslararası Film Festivali, New York Film Festivali, San Sebastian Uluslararası Film Festivali, Saraybosna Film Festivali, Sundance Film Festivali, Sydney Film Festivali, Tokyo Uluslararası Film Festivali, Toronto Uluslararası Film Festivali, Tribeca Film Festivali ve Venedik Film Festivali…