Filistin'e destek için İsrail Konsolosluğu önünde arabasını yaktı!

TAKİP ET

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısını protesto eden çift, İstanbul Levent'te bulunan İsrail Konsolosluğunun önünde arabasını yaktı. O anlar sosyal medyadan paylaşıldı.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına Türkiye’den tepkiler devam ediyor. Koronavirüs kısıtlamalarına rağmen Taksim’de gerçekleşen yürüyüşün ardından dün gece, sokağa çıkma yasağının olduğu saatte bir çift İsrail’i protesto etmek için arabasını yaktı.

Arabasını İsrail Konsolosluğunun önünde bulunan yolun ortasında ateşe veren çift, alev alev yanan aracın görüntülerini cep telefonu ile kaydederek tepkisini dile getirdi. 

Görüntüleri çeken kadın aracın yandığı esnada “İsrail Konsolosluğu önünde otomobilimizi yakıyoruz. Canı yanan Müslüman kardeşlerimiz için yapıyoruz. Orada ağlayan çocuklar için yapıyoruz. Anaları babaları ölen çocukları için yapıyoruz. İsrail’de işkence çeken Müslüman kardeşlerimiz için yapıyoruz. Gazze’deki işkence için yapıyoruz. Gerekirse bu uğurda şehit oluruz. Yeter ki onların gözyaşları dinsin. Yeter ki aileler ağlamasın. Yeter ki çocuklar ağlamasın. Yeter ki kimse ağlamasın. Yeter ki Müslüman kardeşlerimizin canına zeval gelmesin. Gerekirse şehit olmaya razıyız. Herkes bir şeyler belirtiyor. Müslümanlar, masum çocuklar ölüyor. Yarın bayram, bayramı göremeden ölen çocuklar var. Düşman kurşunuyla ölenler var. Analar var, babalar var” dedi. 

Otomobilin alevlenmesinin ardından ihbar edilmesiyle olay yerine itfaiye sevk edildi. Yanan otomobilin söndürülmesiyle arabasını yakan çift gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.

israil filistin araba konsolos israil konsolosluğu mescidi aksa