Filistin'de insanlık dramı! Öldürülen Müslüman sayısı 25'e yükseldi

TAKİP ET

Gazze'de akşam saatlerinde başlayan İsrail saldırılarında öldürülen Müslüman sayısı 25'e yükseldi. 115 kişinin de yaralandığı saldırılar halen devam ediyor.

İsrail işgali altında bulunan Doğu Kudüs’te başlayan gerilim Gazze’ye sıçradı. Dün sabah saatlerinde Mescidi Aksa’daki Filistinlilere saldıran İsrail güvenlik güçleri, akşam saatlerinde de abluka altındaki Gazze Şeridi’ne hava saldırısı düzenledi. 9’u çocuk 25 kişinin öldürüldüğü saldırıda 155 kişi de yaralandı.

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricus, gazetecilere yaptığı açıklamada İsrail Ordusu’nun yalnızca askeri hedefleri vurduğunu ve bu hedeflerin çoğunlukla Hamas’a ait olduğunu söyledi. Buna karşın Gazze’deki kaynaklar ise İsrail Ordusu’nun sivillerin yaşadığı bir apartmanı hedef aldığını ve bu apartmanda 2 kişinin öldüğünü, 6 kişinin de yaralandığını belirtti.

İsrail’in saldırılarına roketlerle cevap veren Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, yayımladığı yazılı açıklamada roket saldırılarını doğruladı. Hamas, roket atışlarının İsrail'in saldırıları ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşananlara karşı bir misilleme olduğunu belirtti. İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Gazze'den atılan anti tank mermisi nedeniyle İsrailli bir sivilin yaralandığı iddia etti. 

Gazze Şeridi sınırında yer alan birliklerini de güçlendiren İsrail, saldırılarına devam ediyor.

filistin gazze israil müslüman saldırı kudüs