FETÖ'nün savunma sanayi ve emniyet yapılanmasına operasyon

TAKİP ET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün savunma sanayi ve emniyet yapılanmasına yönelik operasyon için düğmeye basıldı. Aralarında elektrik-elektronik, makine, bilgisayar, havacılık ve uzay, uçak mühendislerinin de olduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’nün savunma sanayi ve emniyet yapılanmasına yönelik soruşturmada, 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Çalışmalarda 3'ü halen görevde 10'u daha önce ilişiği kesilmiş olan, çoğunluğu; elektrik-elektronik, makine, bilgisayar, havacılık ve uzay, uçak mühendisi olmak üzere 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi Ayrıca, örgütün emniyet teşkilatına sızmış mahrem yapılanması içerisindeki polis eşlerine ‘sohbet ablalığı' adı altında örgütsel toplantı yaptıkları tespit edilen yapılan HTS analiz çalışmaları sonucu ByLock kullandıkları anlaşılan 13 kişi içince gözaltı kararı alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
 “FETÖ/PDY'nin savunma sanayi alanındaki örgütlenmesine yönelik soruşturmada 13, emniyet mahrem yapılanması soruşturmasında 13 olmak üzere toplam 26 şüpheli hakkında Ankara merkezli 8 ilde gözaltı kararı verildi”

fetö savunma sanayi emniyet ankara polis