Ferdi Kadıoğlu'nun babasından Kuntz'a milli takım cevabı!

TAKİP ET

Fenerbahçe'nin yıldız isimlerinden Ferdi Kadıoğlu'nun hangi ülkenin formasını giyeceği merak konusu. Türkiye Milli Takımı'nda oynayıp oynamayacağı yönündeki soruya "Ferdi Kadıoğlu'nun Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunması lazım" yanıt veren teknik direktör Stefan Kuntz'a Ferdi'nin babasından cevap geldi. Ferdi'nin babası Kuntz'a cevap verdiği paylaşımı kısa süre sonra sildi.

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla yakaladığı çıkışla adından söz ettiren ve taraftarın sevgilisi haline gelen Ferdi Kadıoğlu, milli takım tercihini yapmak üzere. Son olarak Hollanda U21 Milli Takımı ile sahaya çıkan Kadıoğlu'nun önünde üç seçenek bulunuyor. 

Hollanda'nın alt yaş seviyelerinde tüm takımlarında forma giyen Ferdi Kadıoğlu, Kanada Millî Takımı’ndan davet aldı. Türkiye'den henüz teklif almayan Kadıoğlu için Milli Takım tenik direktörü Stefan Kuntz açıklama yaptı. Kuntz, "Ferdi karar vermeli, sonrasında Türk vatandaşlığı için başvurmalı. Ardından FIFA nezdinde değişiklik başvurusu yapılabilir" ifadelerini kullandı.

FERDİ'NİN BABASINDAN OLAY CEVAP!
Ferdi'nin babası Feyzullah Kadıoğlu, Kuntz'un açıklaması sonrasında olay bir paylaşım yaptı. Feyzullah Kadıoğlu, "Ferdi'nin TC kimlik kartı. Gerisini size bırakıyorum TFF" ifadelerini kullanarak Ferdi'nin kimliğini paylaştı. Baba Kadıoğlu, söz konusu paylaşımını kısa süre içinde sildi.

Son olarak Haziran ayında Hollanda U21 Milli Takımı ile sahaya çıkan Kadıoğlu, 7 Ekim'de 22 yaşına girecek. Hollanda U21 takımında 21 yaşında oynadığı için ve şu anda davet görmediği için başarılı oyuncunun, Türkiye adına oynama hakkı bulunuyor. Ancak Türk vatandaşlığı bulunan Ferdi için federasyonun FIFA nezdinde başvuru yapması gerekiyor. Ferdi Kadıoğlu, şu an Fenerbahçe'de Türkiye ligi kuralları gereği mavi kart ile Türk statüsünde forma giyiyor.

 

ferdi kadıoğlu stefan kuntz milli takım türkiye