Fenerbahçe'ye İsmail Yüksek'ten kötü haber

TAKİP ET

Süper Lig'de Başakşehir'i mağlup ederek zirveye yerleşen Fenerbahçe, bu defa Avrupa'da Rennes'i yenerek liderlik koltuğuna oturmak istiyor. Kritik mücadelesi öncesi Sarı Lacivertlilere İsmail Yüksek'ten kötü haber geldi.

Süper Lig 'in 11. haftasında sahasında ağırladığı Başakşehir'i Diego Rossi'nin 85. dakikada attığı golle mağlup eden Fenerbahçe , kritik bir virajı dönmeyi başardı.

Adını Süper Lig'in zirvesine yazdıran Sarı-Lacivertliler, şimdi Perşembe günü konuk edeceği Rennes'i de mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda da liderliği almayı hedefliyor. 

İSMAİL YÜKSEK'TEN KÖTÜ HABER

Fanatik'te yer alan habere göre Sarı-Lacivertliler’de sezonun yükselen yıldızı olan İsmail Yüksek, ilk 11’de başladığı Başakşehir maçında etkili bir performans ortaya koydu. Ancak 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle 67. dakikada kenara gelmek zorunda kaldı. Dünkü kontrolde ödem nedeniyle İsmail’in durumu netleşmedi. Sağlık ekibi genç yıldız için seferber olsa da Rennes maçında forma giymesi beklenmiyor.

LİDERLİĞİN ÖNEMİ BÜYÜK

Avrupa Ligi’nde geçen sezon değişen format sonrası grup liderliğinin önemi arttı. Zirveyi alan takımlar, Play-Off turunu otomatik olarak geçerek doğrudan son 16 turuna kalıyor. Grup ikincileri ise Şampiyonlar Ligi’nden gelecek takımlardan biriyle 16-23 Şubat tarihlerinde Play-Off mücadelesine çıkacak. Fenerbahçe lider olursa, son 16 turunu garantilemesinin yanı sıra kasasına ekstradan 2.3 milyon Euro para koyacak.

ROTASYON YAPACAK

Jorge Jesus’un perşembe günkü kritik mücadelede yine 11’ini önemli ölçüde değiştirmesi bekleniyor. Sağ kanat bekinde Osayi-Samuel, sol kanat bekinde Alioski, orta sahada Arao, hücum hattında ise Rossi’nin kadroya girme ihtimali son derece yüksek. Portekizli teknik adamın taktik olarak ise 3’lü savunmayla yola devam edeceği öğrenildi.

Fenerbahçe Rennes Jorge Jesus İsmail Yüksek