Fenerbahçe'ye Enner Valencia'dan kötü haber

TAKİP ET

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Enner Valencia'nın Ekvador Milli Takım'ından dönüşünün uzun sürecek olması Trabzonspor maçında kadroda olmasını zor duruma sokuyor. İki karşılaşma arasında sadece 67 saat bulunurken Valencia'nın dönüşü 16 saat sürecek. 31 yaşındaki golcü ya Fenerbahçe kafilesine ucu ucuna katılacak ya da İstanbul'da bırakılacak.

Fenerbahçe’de Enner Valencia'nın milli ara dönüşü endişe yaratıyor. Sözcü'den İrfan Yirmibeş'in haberine göre, 15 Ekim Cuma günü saat 00.00'da Kolombiya ile Dünya Kupası grup eleme maçına çıkacak Ekvadorlu golcü, cumartesi günü öğleden sonra İstanbul'a gelecek. 15 saatlik uçuşun ardından Valencia, Trabzon'a uçacak kafileye aynı gün yetişecek ve ayağının tozuyla Trabzon'da olacak.

Avrupa'da 3 ve ligde 2 gol-2 asistle oynayıp bu sezon fark yaratan yıldız isim, 3 Ekim'deki Kasımpaşa maçının ardından Kolombiya'ya uçmuştu. Milli takım kampına katıldıktan sonra 8 Ekim Cuma günü Ekvador Milli Takımı'nın evinde Bolivya ile oynadığı maçta forma giyen Valencia, ardından milli takımla Venezuela'ya uçtu ve cumartesiyi pazara bağlayan gece Venezuela maçında forma giydi.

Fenerbahçeli golcü, ardından tekrar Ekvador'a döndü ve 15 Ekim Cuma günü de Kolombiya maçı için Kolombiya'ya gidecek. Ekvador'a döndükten sonra da yaklaşık 15 saatlik uçuşla İstanbul'a gelecek. Valencia, milli takım arasında yaklaşık 40 saatlik uçuş yapmış olacak.

PEREIRA’NIN B PLANI
Fenerbahçe, mücadele için Trabzon şehrine cumartesi öğleden sonra geçecek. Valencia kafileye ya ucu ucuna yetişecek ya da yetişemeyip İstanbul'da kalacak.

Sabah'ın haberine göre; yetişse bile Ekvadorlu oyuncunun hem yorgunluk hem de yolculuk dolayısıyla Trabzon deplasmanında görev alması çok zor görülüyor. Pereira, maça yönelik hücum planını Berisha, Rossi ve Mesut üçlüsü üzerine yapıyor.

fenerbahçe pereira trabzonspor süper lig valencia maç uçak ekvador