Fenerbahçe, Vitor Pereira yönetiminde 37 yıl sonra bir ilki başardı!

TAKİP ET

Süper Lig'de 2021-2022 sezonuna 3'te 3 yaparak başlayan ve Milli araya namağlup giren Fenerbahçe'de istatistikler dikkat çekti. Sarı Lacivertli takım Vitor Pereira yönetiminde 37 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi.

Süper Lig'in 3. haftasında İzmir ekibi Altay'ı 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, eksik transfer ve sakat oyunculara rağmen Milli araya moralli gitti. Süper Lig'e 3'te 3 ile başlayan Sarı Lacivertli ekip, Vitor Pereira yönetiminde 37 yıl sonra bir ilki de başardı.

EN SON 1983-84 SEZONUNDA OLMUŞTU
Ligde ilk hafta Adana Demirspor’u 1-0 mağlup eden Fenerbahçe ikinci hafta Fraport TAV Antalyaspor’u 2-0’la geçmişti. Kanarya böylece ilk 3 haftayı 9 puanla tamamlarken ligde tüm maçlarını kazanıp kalesinde gol görmeyen tek takım oldu.

Sözcü'nün haberine göre, Fenerbahçe ile birlikte sezona 3’te 3’le başlayan Trabzonspor geride kalan haftalarda 2 gol görürken henüz gol yemeyen Beşiktaş ise ilk 3 haftada 2 galibiyet 1 beraberlik aldı. Fenerbahçe geride kalan 3 haftada kalesini gole kapatarak 37 yıl sonra bir ilki yaşadı. Sarı lacivertli takım en son 1983-84 sezonunun ilk üç maçını gol yemeden kazanmıştı.

ALTAY BAYINDIR'DAN RÜŞTÜ REÇBER'İN REKORUNA KANCA
Pereira’nın gelişinden sonra kendisine güvenini iyice yükselten genç kaleci Altay Bayındır da Rüştü Reçber’den (1998/99) bu yana bir Süper Lig sezonunun ilk üç maçında da kalesini gole kapatan ilk Fenerbahçe kalecisi oldu.

Portekizli çalıştırıcının emanet edildiği Fenerbahçe hazırlık maçları ve Avrupa Ligi maçları da dahil olmak üzere çıktığı 12 maçta toplamda sadece 35 dakika yenik durumda kaldı. Fenerbahçe bu 12 maçlık süreçte 10 galibiyet alırken, 2 kez de beraberlik yaşadı.

PEREİRA'DAN "VARDIR BİR BİLDİĞİ" AÇIKLAMASI
Pereira, Fenerbahçeli taraftarların sosyal medyada kendisinin fotoğrafını paylaşarak "Vardır bir bildiği" yazdığının hatırlatılması üzerine, "Onlara kalpten teşekkür ediyorum, zor zamanlarımız da olacaktı ama biz birlik olursak, takım, taraftar başkan birlik olursak, sezon sonunda hedefimizi kutlamak için sebeplerimiz olacaktır diye düşünüyorum. Yarın aynı zamanda önemli bir gün Zafer Bayramı. Türk halkının Zafer Bayramı'nı da kutluyorum." ifadelerini kullandı.
 

fenerbahçe vitor pereira futbol spor vardır bir bildiği altay bayındır