Fenerbahçe'nin ardından Ankara Demirspor da şampiyonluk başvurusunda bulundu!

TAKİP ET

Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması için yaptığı başvurunun ardından 1947'de Türkiye şampiyonu olan Ankara Demirspor da TFF'ye başvuruda bulundu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde şampiyonluğu bulunan kulüplerin yöneticileri ile görüşmüştü.

Fenerbahçe'nin 1959 yılından önceki şampiyonlukların sayılması için yaptığı başvuru diğer kulüpleride harekete geçirdi. 2. Lig ekiplerinden Ankara Demirspor, resmi hesabından bir açıklama yaparak 1947 yılındaki şampiyonluğunun sayılması için TFF'ye başvuru yaptuğını duyurdu.

Ankara Demirspor'dan yapılan açıklama şöyle:
"Bir asra yaklaşan tarihiyle Türkiye Futbolunda önemli bir yere sahip olan, Türk futbolunun gelişmesi için emek veren Ankara Demirspor; tarihine ve taraftarına karşı sorumluluğunu yerine getirerek 1947 yılında elde edilen Türkiye Şampiyonluğunun kabul edilmesi için TFFye başvurusunu gerçekleştirdi. Taraftarımıza saygı ile duyurulur"

ALİ KOÇ GÖRÜŞMÜŞTÜ
Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya bir çıkarma yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 1959 yılından önce şampiyon olan Ankara ekiplerinin başkanlarıyla bir araya gelmişti.



 

fenerbahçe tff şampiyonluk 1959 öncesi ankara demirspor