Fenerbahçe, Diego Rossi transferini resmen açıkladı!

TAKİP ET

Fenerbahçe, Diego Rossi'nin satın alma opsiyonuyla kiralandığını resmen açıkladı.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında emin adımlarla ilerlemek isteyen Fenerbahçe, trasferlerine devam ediyor. Sarı Lacivertli kulüp son olarak Amerika'nın Los Angeles FC takımında forma giyen Diego Rossi'yi satın alma opsiyonuyla kiraladı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Kulübümüz, ABD’nin Los Angeles FC takımından Diego Rossi’yi satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiralamıştır. 1998 doğumlu Uruguaylı oyuncumuza çubuklu formamızla başarılar dileriz. Fenerbahçe’ye hoş geldin Diego!"

DİEGO ROSSİ KİMDİR?
Tam adı Diego Martin Rossi Marachlian olan yıldız oyuncu, 5 Mart 1998 yılında Uruguay'ın Montevideo şehrinde dünyaya geldi. Futbola ülkesinin köklü ekiplerinden Penarol'da başlayan Diego Rossi, 2015/2016 sezonunda yılında A takım kadrosuna dahil edildi.

İlk sezonunda 9 maça çıkan ve 2 gol atan Rossi, bir sonraki sezon takımın değişilmezleri arasına girdi. 42 maça çıkan sol kanat oyuncusu, 11 gol, 11 asistle sezonun en dikkat çekici performanslarından birisini sergiledi.

FENERBAHÇE’NİN YENİ TRANSFERİ HANGİ TAKIMLARDA FORMA GİYDİ?
Penarol’daki performansı ile göz boyayan 23 yaşındaki oyuncu, ismi Avrupa ekipleriyle de anılmasına rağmen 2017/2018'de MLS ekibi Los Angeles FC'ye 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu.

KAÇ GOL KAÇ ASİST YAPTI?
Amerika'daki ilk sezonunda 37 resmi maça çıkan ve 17 gol, 8 asistle skora katkı sağlayan Uruguaylı oyuncu, bir sonraki sezon 39 maçta 18 gol, 9 asistle oynadı.

Öte yandan Uruguay U17, U20 ve U23 takımlarında oynayan ve13 gol atan Rossi, ülkesinin A Milli Takım formasını ise hiç giymedi.

fenerbahçe diego rossi futbol spor