Fenerbahçe'den sürpriz transfer! Diego Rossi kimdir, maliyeti ne, hangi mevkide oynuyor?

TAKİP ET

Süper Lig'e 3 maçta 3 galibiyet ile başlayan Fenerbahçe, milli takım maçları için ara verilen ligte hız kesmeden ilerliyor. Fenerbahçe, dün gece yeni bir transfer duyurdu. Los Angeles FC'den genç oyuncu transfer eden Fenerbahçe, yeni transferi Diego Rossi ile hücum hattını güçlendirdi. Peki Diego Rossi kimdir, hangi takımlarda oynamıştır? İşte Fenerbahçe'nin yeni transferi hakkında merak edilenler…

Yeni sezonda transfer süresi bitmeden çalışmalara hız veren Fenerbahçe, 23 yaşındaki kanat oyuncusu Diego Rossi ile anlaşma sağladı. Oyuncunun İstanbul'a davet edildiğini açıklayan Fenerbahçe, “Kulübümüz, ABD'nin Los Angeles FC takımında forma giyen Uruguaylı oyuncu Diego Rossi ile prensipte anlaşmıştır. Oyuncu, sağlık kontrollerinden geçmek ve görüşmelere devam etmek üzere İstanbul'a davet edilmiştir” açıklamasını yaptı.

DİEGO ROSSİ KİMDİR?
Tam adı Diego Martin Rossi Marachlian olan yıldız oyuncu, 5 Mart 1998 yılında Uruguay'ın Montevideo şehrinde dünyaya geldi. Futbola ülkesinin köklü ekiplerinden Penarol'da başlayan Diego Rossi, 2015/2016 sezonunda yılında A takım kadrosuna dahil edildi.

İlk sezonunda 9 maça çıkan ve 2 gol atan Rossi, bir sonraki sezon takımın değişilmezleri arasına girdi. 42 maça çıkan sol kanat oyuncusu, 11 gol, 11 asistle sezonun en dikkat çekici performanslarından birisini sergiledi.

FENERBAHÇE’NİN YENİ TRANSFERİ HANGİ TAKIMLARDA FORMA GİYDİ?
Penarol’daki performansı ile göz boyayan 23 yaşındaki oyuncu, ismi Avrupa ekipleriyle de anılmasına rağmen 2017/2018'de MLS ekibi Los Angeles FC'ye 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu.

KAÇ GOL KAÇ ASİST YAPTI?
Amerika'daki ilk sezonunda 37 resmi maça çıkan ve 17 gol, 8 asistle skora katkı sağlayan Uruguaylı oyuncu, bir sonraki sezon 39 maçta 18 gol, 9 asistle oynadı.

Öte yandan Uruguay U17, U20 ve U23 takımlarında oynayan ve13 gol atan Rossi, ülkesinin A Milli Takım formasını ise hiç giymedi.

SATIN ALMA OPSİYONLU KİRALIK
23 yaşındaki futbolcu THY'nin TK180 Los Angeles-İstanbul seferiyle İstanbul Havalimanı'na iniş yapacak. Sarı-lacivertliler, Diego Rossi'yi satın alma opsiyonlu kiralık olarak kadrosuna katacağı öğrenildi. Sol ve sağ kanatta görev yapabilen Rossi, aynı zamanda forvet bölgesinde de görev yapabiliyor.

FENERBAHÇE'YE MALİYETİ BELLİ OLDU
Skorer'den Emre Topaloğlu'nun aktardığına göre, Los Angeles FC Eşbaşkanı John Thorrington da, ESPN'e verdiği demeçte, Fenerbahçe ile Diego Rossi'nin transferi için görüşmelerde bulunduklarını açıkladı.

ESPN'e göre anlaşmanın resmiyet kazanması halinde Los Angeles FC yaklaşık 10 milyon dolar kazanacak ve Rossi'nin bir sonraki satışından pay alacak. Bu arada ABD kulübünün, transferden elde edeceği ücretin bir kısmını futbolcunun eski takımı Penarol'e ödeyeceği de belirtildi.

 

fenerbahçe transfer diego rossi amerika kanat forvet