Fenerbahçe'den hakem protestosu: Trabzonspor maçının yayınını 23. dakikada kesti

TAKİP ET

Fenerbahçe'de hakem tepkisi devam ediyor. Sarı Lacivertliler, Trabzonspor maçının tekrarını FB TV'de verdiği sırada 23. dakikada yayını kesti. Fenerbahçe, "Maç yayını sona ermiştir! Maçın 23. dakikasından sonrasında bizim için futbol bitmiştir" cümleleriyle başlayan bir mesaj paylaştı.

Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe, hakem kararlarının tartışma konusu olduğu karşılaşmada Trabzonspor'a 3-1 mağlup olmuştu. Sarı Lacivertliler, hakem Ali Şansalan'a gösterdikleri tepkiyi gece FB TV'den devam ettirdi. Maçın tekrarını yayınlayan Fenerbahçe, tarihi bir protestoya imza attı.

Sarı lacivertli kulüp, gece 00.00’da Trabzonspor maçının yayınlanacağı duyurdu. Yayın başladıktan sonra 23. dakikada Kim Min Jae’nin kırmızı kart görmesiyle yayın kesildi ve ekrana bir bildiri yansıtıldı. Ekrana gelen yazıda, “Maç yayını sona ermiştir! Maçın 23. dakikasından sonrasında bizim için futbol bitmiştir. Bu yaşananlar futbol değildir, bunun ne olduğu tüm kamuoyunun takdiridir” ifadeleri yer aldı. FB TV'ye açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, "Taraftarlarımızın içi rahat olsun. Bize güvenenleri asla yarı yolda bırakmayız. Gerek saha içinde gerek saha dışında hakkımızı korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz. 23. dakika itibarıyla bir maç değil, adeta senaryosu çok önceden yazılmış bir film izledik. Maç, maç olmaktan çıktı ve bir hakemin futbolculardan rol çaldığı, sonuca direkt etki ettiği ve bizim hakkımızın yendiği bir olaya dönüştü. Bir hakemin bir takımın futbolcularına kin ve hırsla bakması Türk futbolu adına oldukça endişe verici. Bu maç da onlarca hatalı düdükle tarihe haksızlık olarak kazındı" dedi.

fenerbahçe hakem fb tv 23. dakika futbol trabzonspor