Fatma Girik'in ölümü sanat dünyasını yasa boğdu! Cüneyt Arkın gözyaşlarına hakim olamadı

TAKİP ET

Türk sinemasının efsane oyuncularından Fatma Girik'in vefatı sonrası sanat dünyası yasa boğuldu. Girik'in ölüm haberini alan usta sanatçı Cüneyt Arkın, telefonla bağlandığı canlı yayında gözyaşlarına hakim olamadı.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm nedeni Kovid-19'a bağlı organ yetmezliği olarak açıklandı.

Fatma Girik vefat etti! Fatma Girik neden öldü, Fatma Girik'in hastalığı neydi?

Girik'in vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Acı haberi alan ünlü isimler duygularını dile getirdi.

CÜNEYT ARKIN, GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
NTV yayınına katılan Cüneyt Arkın, "Şu anda bağıra bağıra ağlamak istiyorum. "O benim can yoldaşımdı. O mavi bakışları, ilk bakışları... En cesur insandı. O kadar alçak gönüllü, öylesine zarif, ince, dünyalar güzeli bir hanımefendiydi o. İçim yanıyor. Bir devir gitti, çok zarif bir hanımefendiydi. Mavi gözleriyle bütün dünyayı mavi ederdi. Ah Fatma'cığım nur içinde yat" ifadelerini kullandı.

Ağlamaktan konuşamayan Arkın, telefonu kapatmak zorunda kaldı.  

“HÂLÂ İNANAMIYORUM”
Hülya Koçyiğit:
 “Hâlâ onu kaybettiğimize inanamıyorum. Kendimi toparlamaya çalışıyorum konuşabilmek için. Bir ay kadar önce ziyaret etmiştim. Çok iyiydi. Aklı başındaydı. Yürüyemiyordu, onun için fizik tedavi görüyordu.”

"HERKESİN ABLASIYDI"
Perihan Savaş: “Herkesin ablasıydı. Gerek Yeşilçam’da gerekse belediye başkanlığı ve TV programı yaptığı dönemde herkesi kucakladı, herkesin yardımına elinden geldiğince koştu. Onu herkes sanıyorum ki abla olarak büyük bir sevgiyle bağrına bastığı insanlar hatırlayacak. Ben en son sağlık durumu ile ilgili bilgi alıyordum, çok fazla telefonda konuşamıyordum. En son Hülya Koçyiğit ile birlikte bir öğle yemeği yemiştik. Çok keyifli bir yemekti. Haberleri sevgili menajeri Bircan’dan alıyordum. Kendisi ile bir kez konuşabildim Memduh abinin vefatından sonra. Sonra hastalığında konuştum. ‘İyiyim, iyi olacağım’ dedi. Bodrum’da çok keyifliyim dedi. Memduh abinin ölümünden sonra Fatma’da bedensel ve ruhsal olarak sorular söz konusu oldu. Bu da çok doğaldı, çünkü onların aşkı çok büyüktü. Onda ego diye bir şey yoktu.”

"SİNEMAMIZIN FATMA ANNESİNİ KAYBETTİ"
Orhan Gencebay: “Son derece üzgünüm. Biraz önce haberini TV’den aldım. Çok büyük bir kayıptır. Gerçekten çok büyük bir kayıp. Son zamanlardaki durumu hassastı. Türk sinemasına en büyük emekleri veren en büyük örneklerden biriydi. Beraber çalışmalarımız olmuştu. Bu tatilde Bodrum’da o kendisi Bodrum’da kalıyordu. Gidecektim fakat İstanbul’a döndü. Kendisi ile bir kaç defa telefonda konuştuk. İstanbul’da ziyarete gidecektim ama ziyaretçi almıyorlardı. Yakın takipteydik. Durumu iyi değildi. Kaybedeceğimizi hissetmiştik. Kendisini çok seviyorduk, Allah gani gani rahmet eylesin. Birlikte çalıştığımız dönemlerde çok güzel çalışmalar yaptık. Çok güzel anılarımız var. Kendisini çok severdik ve yakın takip ederdik. O çok sevilen biriydi. Hepimize başsağlığı diliyorum, harika bir insanı kaybettik. Sinemamızın Fatma annesini, Fatma hanımını kaybettik.”

fatma girik cüneyt arkın perihan savaş hülya koçyiğit yeşilçam oyuncu