Fatih Terim'den Marcao ve Kerem Aktürkoğlu açıklaması!

TAKİP ET

Süper Lig'de Galatasaray ile Giresunspor arasında oynanan maçta taraftarı şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Galatasaraylı Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na kafa ve yumruk attı, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maç sonunda teknik direktör Fatih Terim, olaya ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Süper Lig’in ilk haftasında Galatasaray deplasmanda Giresunspor'u 2-0 mağlup etti. Ancak Marcao-Kerem Aktürkoğlu olayı maçın önüne geçti. Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na saldırdı. Önce kafa sonra yumruk atan Marcao, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Mücadelenin ardından teknik direktör Fatih Terim, yaşanan olay hakkında açıklama yaptı.

Terim, "Önce Kerem’den ve herkesten özür dileyecek. Sonra bakarız. Onu da öldürmeyelim ama kimsenin hakkını yemeyelim" dedi.

Terim'in açıklamaları şöyle;
“Marcao ve Kerem olayı çok alışılagelmiş bir hadise değil. Hepimiz soyunma odasında, sahanın içerisinde her türlü münakaşayı ederiz. Hatta zaman zaman birbirimize saldırma noktasına geliriz, yumruk yumruğa bile kavga edilir. Ama ben sahada ilk defa görüyorum kendi arkadaşıyla böyle bir pozisyonu. Henüz ne olduğunu anlamış değiliz. Ne olursa olsun hoş değil. İkisi de bizim oyuncumuz ama Kerem bizim genç ve kıymetlimiz. Kimsenin kimseye bir şey yapmasına müsaade etmeyiz. Futbolda bu tip söylemler, eylemler oluyor. Biz de oyunculara yükseliyoruz ama bu 2 dakika sürer. Hemen çözülür. Ama bu hoş olmadı, hiçbir şekilde. Ancak çözümü bize ait. Bir şekilde çözeceğiz. Kimse merak etmesin.”

"ÖNCE ÖZÜR DİLEYECEK"
“Arkadaşlar maçtan yarım saat sonra yaptırım uygulanacak mı sorusu çok da kulağa söylenen bir şeyler senin. Yaptırımı yapacaksak biz yapacağız. Kimseyi ilgilendirmez. Biz Galatasaraylılara sorumluyuz. Gereğini her zaman yaptık, yapacağız. Buradaki istekler de bana gerçekçi gelmiyor açıkçası. Hem Kerem’in gençliğini koruyacağız, Marcao’ya da gereken neyse biz yapacağız, yapacaksak. Çözeriz, maçın önüne geçti yüzde 100. Biz maçın önüne geçirmeye niyetli değiliz. Hem tecrübemiz, hem de başkan ve yönetimle olan ilişkimiz bizim her türlü konuyu geçmeye gücümüz yeter. Sakin olalım, ortalık biraz elektrikli. Önce Kerem’den ve herkesten özür dileyecek. Sonra bakarız. Onu da öldürmeyelim ama kimsenin hakkını yemeyelim. Bu tip hadiseleri çok gördük, hepsini de çözdük. Riera-Melo olayını da kimsenin haberi yokken biz açıkladık. Soğukkanlı olmak zorunda olan insanlarız. Kimse merak etmesin. Bazı şeyleri tatmin etmek için hareket etmeyiz. Sinirle de hareket etmeyiz.”

fatih terim marcao kerem aktürkoğlu galatasaray