Fatih Portakal: "Gazetecilerin fonlanması etik değil"

TAKİP ET

Fatih Portakal, yabancı vakıflardan gazetecilerin fonlanmasının etik olmadığını söyledi.

Bazı medya kuruluşlarının yurtdışından aldıkları fonlara ilişkin başlayan tartışmalar büyüyor. Suriyeli sığınmacı ve kaçak geçişleri eleştirenleri hedef alan medya kuruluşlarının bu eylemlerini nereden güç alarak yaptıkları tartışma konusu olmuştu. Herkesi "Irkçı, faşist" ilan eden bazı kuruluşların maddi gelir kaynakları merak konusu olunca, fonlar tartışılmaya başlanmıştı.

Kendisini "muhalif" cephede tanımlayan bazı kişiler, söz konusu fonlanmanın etik olduğu ileri sürerken, eleştirilerin yersiz olduğunu ifade etmişlerdi.

Tartışmalara yeni bir isim daha katıldı; Fatih Portakal.

Youtube kanalı üzerinden gazetecilik faaliyetlerini sürdüren Portakal, yurtdışındaki vakıf veya vakıflardan gazetecilerin fonlanmasının meslek etiğinina aykırı olduğunu söyledi.

Portakal, twtter hesabından yaptığı açıklamada "Onlar mı gazetecileri yoksa gazeteciler mi onları buluyor" diye sordu:

"Düşününce, yabancı bir vakıf veya vakıfların gazetecileri fonladığı iddiası mesleğe uygun bir eylem değil. Varlığını sürdürdürebilmek için reklam alırsın ama fonlanmak etik degil. Acaba kim, kimi buluyor? Onlar mı gazetecileri, gazeteciler mi onları?

Bireysel özgür gazetecilik adına fonlanma iddiası gölge düşürmez mi? Düşürür elbet. En iyisi çöpsüz üzüm olmak, sadece hesabı kendine verebilmek. Özgür yayın için ne yabancıların fonlaması ne iktidarlar tarafından desteklenmeye ihtiyaç var. İşini ne için yaptığın önemli!"

 

Amerikan vakfı tarafından fonlanan Türkiye'deki medya kuruluşları!

fatih portakal fonlanan basın kuruluş vakıflardan destek alan kuruluşlar